Підробіток для пенсіонера: Як не нудьгувати на пенсії?

Підробіток для пенсіонера: Як не нудьгувати на пенсії?

17.10.17 16:18 0 888

Сьогодні, в умовах кризи, підробіток – одна зі статей доходу багатьох категорій населення, і пенсіонери – не виняток. Середній розмір пенсії найчастіше не здатний покрити витрати на комунальні послуги і саму мінімальну продуктову корзину. До того ж багатьом додатковий заробіток приносить не тільки засоби до існування і впевненість у завтрашньому дні, але і можливість реалізувати свої здібності і відчути себе потрібним, що для літньої людини іноді важливіше матеріальної вигоди.

Які ж є можливості для реалізації у людини в так званому «вік дожиття»?

В першу чергу, це послуги дрібного ремонту: ремонт сантехніки, меблів, дрібна робота по дому і т.і. Вакансії «чоловіка на годину» або домашнього майстра не втрачають своєї актуальності, і це реальна можливість для пенсіонерів робочих спеціальностей отримувати невеликий, але стабільний дохід.

Існує думка, згідно з якою підприємницька жилка властива представникам молодого покоління. Однак і у літніх людей є можливість почати свій маленький бізнес: створити невелику СТО, ремонтну майстерню або садочок для дітей на дому. Для цього їм не потрібні рекрутингові агенції: достатньо тієї великої мережі соціальних контактів, якій, зазвичай, розташовують люди у віці.

По-друге, сьогодні як ніколи популярні предмети творчості, створені руками людини: різноманітні хенд-мейд вироби, в'язані або зшиті вручну вироби, твори народних промислів. Якщо пенсіонер займається подібним хобі, це може стати для неї не тільки способом приємного проведення часу, але і заробітком, що приносить непоганий дохід.

Комп'ютерна грамотність – це істотний плюс на сучасному ринку праці, і якщо пенсіонер володіє навичками користування персональним комп'ютером і основним пакетом програм, він цілком може спробувати себе у сфері фрілансу. Величезній кількості компаній і приватних підприємців щодня потрібні співробітники на виконання нескладних дій в мережі. Це допомога в розкручуванні сайтів, створення і редагування текстів, просування груп в соціальних мережах і інші види діяльності, які можна виконувати віддалено, просто маючи підключення до Інтернету. Зрозуміло, що вік не перешкода для успішного виконання подібних завдань, все, що для них вимагається: старанність і грамотність, які, як правило, і так притаманні людям старшого покоління. Робота подібного роду найчастіше оплачується через Інтернет шляхом переказу грошей на електронний гаманець, з якого кошти, в свою чергу, можна перевести на банківський рахунок.

На закінчення необхідно відзначити, що на сучасному ринку праці вік перестає бути перешкодою пошуку підходящої роботи, та в осіб літнього віку з'являється все більше можливостей не тільки підзаробити, але й нарешті почати отримувати дохід, займаючись улюбленою справою – було б бажання!

Джерело: Глобал Кредит

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 5 причин ходити в басейн
Наступна новина: Стильная керамическая ...

КОМЕНТАРІ