У Тернополі затвердили Стратегію розвитку відкритих даних

У Тернополі затвердили Стратегію розвитку відкритих даних

19.10.17 11:39 0 527
Виконком затвердив Стратегію розвитку відкритих даних на 2017-2018 року – документ, у якому визначено та описано покрокову діяльність, яка направлена на розвиток відкритих даних міста, впровадження інструментів е-демократії та e-урядування.

У документі, який розроблений на основі принципів Міжнародної хартії відкритих даних, ідеться про визначення пріоритетних наборів даних, які будуть оприлюднені для вільного доступу, методологію аудиту відкритих даних міської ради та щодо кожного набору період оновлення.

Зі слів очільника Тернополя, міська рада прагне у своїй роботі залишатися максимально відкритою, адже у місті працює ряд платформ е-демократії: відкрите місто, електронні петиції, громадський бюджет, відкритий бюджет, тощо. А прийняття Стратегії розвитку відкритих даних – це ще один крок у напрямку прозорості та відкритості.

«Стратегія розвитку відкритих даних дасть можливість представити тернополянам більшу кількість відкритих даних, на основі яких можна буде розробляти такі ж ресурси, як Інтерактивна карта реєстру комунального майна, карта позашкільних навчальних закладів, оприлюднювати на інтерактивних платформах відкриті дані з інших важливих сфер життєдіяльності міста», - розповідає міський голова Сергій Надал.

До слова, над Стратегією працювала міська рада спільно з Центром громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі та представниками TAPAS - Прозорість і підзвітність у держуправлінні та послугах.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі завершилися ...
Наступна новина: 21 жовтня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ