Чернівці долучилися до акції «Озвучимо книжки для незрячих»

Чернівці долучилися до акції «Озвучимо книжки для незрячих»

19.10.17 10:10 0 604
Презентація регіонального етапу Всеукраїнської акції «Озвучимо книжки для незрячих» відбулася 17 жовтня у Ратуші. Акцію започаткувало «Видавництво Анетти Антоненко», яке безкоштовно передає авторські права організаціям і фізичним особам, що допомагають озвучити книжки для людей із вадами зору.

«Незрячі люди фактично усунуті від культурного життя, зокрема, літературного процесу, – каже учасник акції письменник Остап Дроздов. – На жаль, вони не є споживачами візуальної інформації, тож книжка для них є великим втраченим скарбом. В акції може взяти участь кожен бажаючий. Це може бути людина, яка має прекрасний тембр голосу, це може бути якесь акторське середовище, або ж люди, які мають у розпорядженні професійну аудіотехніку».

Створені аудіоверсії творів найвідоміших сучасних вітчизняних і зарубіжних авторів буде подаровано 68 українським спецбібліотекам для людей з вадами зору.

До акції вже приєдналися телекомпанії і радіостанції, творчі колективи й городяни з Чернівців, Києва, Сєвєродонецька, Вінниці, Луцька, Чернігова, Хмельницького, Тернополя, Черкас. Завдяки підтримці партнерів-волонтерів озвучено 6 книжок відомих авторів. Ще 9 нині в роботі.

Серед письменників, які зазвучать у аудіокнижках: Любко Дереш, Остап Дроздов, Євгения Кононенко, Исабель Альєнде, Эрік-Эммануель Шмітт, Кларисе Ліспектор, Ясміна Реза та інші.

На сайті видавництва https://anetta-publishers.com/ можна обрати будь-яку книжку для озвучування.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як розвивається ...
Наступна новина: Житомирщина: стадіон ...

КОМЕНТАРІ