У Рівному експерт із сертифікації товарів,продукції та експертної оцінки підозрюється у корупційному злочині

У Рівному експерт із сертифікації товарів,продукції та експертної оцінки підозрюється у корупційному злочині

19.10.17 08:07 0 529
За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури у корупційному кримінальному провадженні повідомлено про підозру експерту із сертифікації товарів, продукції та експертної оцінки майна однієї з установ міста Рівне у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ознаки кримінального правопорушення, що передбачене ч. 4 ст. 368-4 КК України).

На підставі зібраних у ході досудового розслідування доказів встановлено, що підозрюваний, діючи з корисливих мотивів, вимагав та одержав від підприємця 2 000 гривень за складання висновку щодо походження лісопродукції з метою подальшого її експорту.

Факт підкупу особи, яка надає публічні послуги, було викрито та припинено у жовтні цього року працівниками Рівненської місцевої прокуратури спільно із співробітниками Служби безпеки України в Рівненській області одразу після одержання експертом коштів, які вилучено в якості речових доказів.

За ініціативи Рівненської місцевої прокуратури слідчим суддею міського суду підозрюваному обрано 11.10.2017 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а також відсторонено від займаної посади.

На даний час слідчими поліції проводяться подальші слідчі дії з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення та скерування обвинувального акта до суду.

Санкція статті КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури

Джерело: http://prokuraturamista.rv.ua Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Запрошення до ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ