Степан Барна: Ми робимо усе для того,щоб створити комфортні умови для навчання у школі

Степан Барна: Ми робимо усе для того,щоб створити комфортні умови для навчання у школі

20.10.17 11:53 0 781
Перебуваючи у робочій поїздці голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна побував у двох навчальних закладах Хоросткова. Спершу він оглянув стан ремонту покрівлі у навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - дошкільний навчальний заклад» м. Хоростків. Минулого року там здійснили утеплення фасаду і замінили старі вікна на пластикові. Також очільник Тернопільщини поспілкувався з педагогічним колективом.

Для опорної школи, до якої увійшли Карашинська філія ЗОШ І ст. – ДНЗ та Хлопівська філія ЗОШ І ст., виділено державну субвенцію для оснащення сучасною матеріально-технічною базою на близько півтора мільйони гривень. Також за кошти Державного фонду регіонального розвитку здійснюється проект щодо капітального ремонту заміни даху. Наразі ремонтні роботи тривають і завдяки співфінансуванню Хоростківської міської ради. За кошти районного бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію на утеплення спортивної зали та їдальні.

За словами Степана Барни, у рамках стратегії енергоефективності у Тернопільській області потрібно зробити усе для того, щоб створити належні умови для навчання і підготовки учнів.

« дана школа є прикладом того як за кілька років реалізовано конкретні дії, починаючи від утеплення фасаду і закінчуючи заміною шатра. Ми робимо це для того, щоб створити належні комфортні умови для навчання у школі. Окрім фінансування з державного бюджету кошти виділяє й Хоростківська громада на умовах співфінансування, що дає спільний результат», - наголосив Степан Барна.

Також голова ОДА зазначив, що завдяки енергоефективним заходам вдається економити кошти, за які згодом можна придбати шкільні автобуси, а також облаштувати сучасні хімічні лабораторії, комп'ютерні класи та кабінети фізики.

Принагідно Степан Барна оглянув навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія», де наразі за кошти субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку здійснюють заміну системи опалення. Торік у цій гімназії перекрили дах, а наступного року у планах - провести утеплення фасаду. Проект для проведення робіт уже готовий. Дані заходи спрямовані на енергоефективність.

«У школі-гімназії відбувається заміна системи опалення, яка існує вже більше 30 років і вичерпала себе за цей час. При заміні такої системи опалення ми отримуємо економію енергоресурсів і наші дітки зможуть вчитися у теплі», - підкреслив голова Гусятинської РДА Віталій Батіг.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ