Тернопіль долучився до Всесвітньої акції з протидії торгівлі людьми

Тернопіль долучився до Всесвітньої акції з протидії торгівлі людьми

20.10.17 12:54 0 534
Просвітницька акція під назвою «Walk for Freedom» («Хода за свободу») , приурочена до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, відбулася 18 жовтня у Тернополі. Хода з парасольками, що символізували захищеність людей, паралельно відбувалася ще у 40 країнах світу. Учасники акції одягнули бандани з іменами постраждали від торгівлі людьми.

У той же час волонтери розповсюджували інформаційні буклети про все, що необхідно знати для безпечної подорожі за кордон. А також, що являє собою торгівля людьми які її різновиди, як захистити себе від подібних ситуацій та куди звертатися по допомогу постраждалим.

Даний захід, мета якого — привернути увагу громадськості до існуючої у світі проблеми торгівлі людьми, організував відділ сім'ї та молоді обласної державної адміністрації спільно з громадською організацією «Відродження нації», за сприяння Міжнародної громадської організації «Кампанія А21».

В акції взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

«Люди повинні бути обачними. Перед тим, як наважитися їхати на заробітки закордон, необхідно зважити всі «за» і «проти». Для туристичних подорожей також важливо взяти на озброєння всю необхідну інформацією, дізнатися про свої права, — наголосив Юрій Юрик. — Якщо за допомогою цієї акції вдасться відвернути небезпеку хоча б від декількох людей, це вже хороший результат».

За два останніх роки правоохоронними та працівниками державних були ідентифіковані 49 осіб, потерпілих від торгівлі людьми. З них 19 отримали відповідний статус, ще 5 осіб подати заяви на його встановлення. Про це повідомила Марина Пасічник, координатор національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, що діє при громадській організації «Відродження нації» вже понад 10 років.

«Велика подяка Відділу сім'ї та молоді Тернопільської ОДА, який координує в області роботу з протидії торгівлі людьми. За державний кошт проводиться просвітницька робота серед населення, відбуваються інформаційні кампанії у районах. Завдяки цьому вдається попереджати мешканців Тернопільщини про існуючу небезпеку, адже саме з нашої області багато людей виїжджають на закордонні заробітки», — зазначила Марина Пасічник.

За її словами, Тернопільська область єдина з усіх областей України, де розроблена окрема обласна соціальна програма, спрямована на протидію торгівлі людьми на період до 2020 року. У рамках програми, крім інформаційної діяльності, передбачена допомога постраждалим особам, навчання спеціалістів тощо.

Довідково:

Участь у даній акції взяли представники управління освіти і науки, служби у справах дітей Тернопільської ОДА, Тернопільський обласний та міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, представники обласного та міськрайонного центрів зайнятості, працівники відділу по боротьбі зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, працівники відділу управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, громадських організацій, студентська молодь.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ