Степан Барна: Ми відновили потужності переробки буряків в області

Степан Барна: Ми відновили потужності переробки буряків в області

20.10.17 09:43 0 587
Відновлення роботи переробного комплексу цукрових заводів є однією з важливих складових функціонування і аграрного розвитку області. Адже Тернопільщина за своїми кліматичними особливостями – це регіон виробництва буряків і цукроваріння. Про це зауважив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час робочої поїздки до Гусятинського району, в рамках якої побував на Хоростківському цукровому заводі (ТОВ «Радехівський цукор»).

За його словами, наш регіон є столицею цієї галузі сільського господарства. Саме тому, дуже важливо повернути потужності, котрі мали місце в Тернопільській області багато років тому.

«Кілька років у нас була негативна практика в цьому напрямі, адже фактично в області працював лише один цукровий завод у Чорткові. Станом на сьогоднішній момент запрацювали уже чотири цукрових заводи: Чортківський, Хоростківський, Збаразький і Козівський. По суті, ми відновили потужності переробки буряків в області, а це певною мірою свідчить й про відновлення економіки краю», – зазначив голова ОДА.

Принагідно, він поінформував, що на території області вдень переробляється 22 тисячі тонн буряків і виробляється близько 3 тисяч тонн цукру. Станом на уже перероблено 428 тисяч тонн буряків і вироблено 48 тисяч тонн цукру.

«Для нас важливо не тільки залучати інвестиції у цукрові заводи, а й повернути віру людей, простих аграріїв в те, що вони можуть мати справу з надійними партнерами і бути впевненими, що наступного року їм буде де реалізовувати буряки. на підприємстві «Радехівський цукор» в Хоросткові працює майже 260 осіб, середня заробітна плата 15-17 тисяч гривень. Це один із найкращих результатів по показниках середньої заробітної плати в регіоні. Тому, сподіваюся, що цей приклад буде успішним для наслідування в майбутньому», – підкреслив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернівці: 50 проектів ...

КОМЕНТАРІ