Чернівці: Урядом внесено зміни до порядку призначення житлових субсидій населенню

Чернівці: Урядом внесено зміни до порядку призначення житлових субсидій населенню

20.10.17 09:11 0 523
Постановою Кабінету Міністрів України надано право на продовження субсидії на наступний строк громадянам–отримувачам субсидій, за якими станом на 1.05.2017р. за інформацією підприємств надавачів житлово-комунальних послуг числиться прострочена понад два місяці заборгованість, сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, в разі оскарження заборгованості в судовому порядку (у тому числі до винесення рішення судом).

Слід звернути увагу, якщо в особи виникла заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг у період дії призначеної субсидії, її надання не припиняється, а сума боргу враховуватиметься лише при призначенні субсидії на наступний період і його наявність не впливає на здійснення розрахунку розміру субсидії на опалювальний період.

Крім вищевикладеного, даною Постановою продовжено строк подання заяв одержувачів житлової субсидії щодо отримання частини невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150квт.*год електричної енергії. Так, строк подання заяви може бути продовжено до 1 листопада поточного року на підставі рішення районної, районної у м.м. Києві і Севастополі держадміністрацій, виконавчого органу міської, районної у місті ( у разі її утворення) ради або комісії, яка ними утворюється, якщо така заява не була подана до 1 вересня поточного року з причин, вищевказаних таким органом або комісією поважними.

Враховуючи зазначені зміни, рекомендуємо отримувачам житлових субсидій, які в силу певних поважних обставин не подали особисто заяву на виплату компенсації невикористаної частини субсидії, звернутись до 1 листопада поточного року в управління соціального захисту населення за місцем перебування на обліку.

Виплата коштів проводиться на особистий рахунок одержувача субсидій відкритий в банківській установі або через відділення поштового зв'язку ПАТ «Укрпошта».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ