Чернігів: 90% ремонтних робіт з енергозбереження в колегіумі №11 будуть завершені в цьому році

Чернігів: 90% ремонтних робіт з енергозбереження в колегіумі №11 будуть завершені в цьому році

20.10.17 09:32 0 543
Закінчуються масштабні ремонті роботи в Чернігівському колегіумі №11. За інформацією УКБ міської ради, роботи відбуваються згідно з графіком, відставань нема.

У школі вже замінено всі вікна на енергозберігаючі, а також будуть замінені двері. По всій будівлі школи утеплюються фасад та фундамент, закінчуються роботи по заміні покрівлі з утепленням та вже модернізовано систему опалення.

Всі ремонтні роботи в цьому закладі виконує будівельна корпорація «Укртрансбуд»: саме ця компанія за результатами тендеру запропонувала найменшу ціну на виконання робіт (читати про це докладніше в іншому матеріалі).

Вчора, 18 жовтня, заступник голови правління з будівництва корпорації «Укртрансбуд» Віталій Сендзюк розповів Прес-службі Чернігівської міської ради про хід виконання робіт.

За його словами до кінця 2017 року все заплановане буде виконано повністю. А саме: утеплені фасад і фундамент, реконструйована та утеплена покрівля, встановлена нова система відливів та замінені двері.

При утепленні фасаду та фундаменту використовуються тільки якісні матеріали. Мінвата товщиною 100 мм, а її щільність 140. Під час проведення робіт по утепленню дотримуються всіх технічних норм та технологій, щоб на будівлі школи створити умови "термосу".

У навчальному закладі вже встановлений новітній індивідуальний модуль опалення.

- Це система опалення, яка регулюється та працює за допомогою вбудованого комп'ютерного пристрою. Має різні режимні роботи. Комп'ютеру можна задати такі умови, щоб у приміщені цілодобово підтримувалася одна температура (+23), а можна щоб система опалення працювала кожну годину з різною температурою. Також можна, щоб з 5–ї години ранку система опалення автоматично вмикалася і нагрівала температуру повітря в школі до заданої і потім постійно підтримувала її до 18-ї години вечора, а на ніч система автоматично вимикалася. У роботі ця система опалення використовує різні модульні датчики, які вимірюють температуру повітря надворі, температуру в школі та температуру води, яка надходить з міського теплопункту до школи, - розповів Віталій Сендзюк.

Він зазначив, що до кінця першого кварталу 2018 року планується завершити також утеплення всіх підвальних приміщень та облаштування віконних відкосів. Тобто повністю завершити всі роботи по 11 школі.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ