Покупка мобільного через інтернет

Покупка мобільного через інтернет

20.10.17 19:08 0 1500

Сьогодні купити мобільний телефон можна, не встаючи з крісла. Досить відвідати спеціальну сторінку в віртуальної мережі, наприклад, інтернет магазин мобільних телефонів vipmarketru.ru та оформити замовлення, попередньо оцінивши телефон за описом, фотографіями та відео.

Щоб стати віртуальним покупцем, потрібно слідувати кільком обов'язковим правилам. Першочергово пройти реєстрацію в системі. Це необхідно для того, щоб власник інтернет-маркету був в курсі, куди доставити товар і як зв'язатися з покупцем у разі потреби. Якщо ви маєте намір здійснювати покупки дуже часто, то, пройшовши реєстрацію, позбавите себе від необхідності кожного разу заповнювати форму замовлення 1-ми і тими ж даними. Звичайно, можна здійснювати покупки також і без реєстрації. Але тоді на сайті не збережеться історія ваших замовлень, а кошик не буде запам'ятовувати вибрані товари.

"Сірий" телефон

Також корисно заглянути в каталог товарів, де можна знайти відгуки про моделі мобільників, раніше куплених відвідувачами магазину, а також рейтинги телефонів і їх огляд. Тут же викладається інформація про ціну. Можна підібрати те, що вам найбільше підходить, від елітних моделей до звичайних. Загалом, ситуація та ж, що і в звичайних магазинах. І хоча сайти з продажу мобільної техніки запевняють, що виставлені моделі сертифіковані, слід побоюватися можливості купити так званий «сірий» апарат. Іншими словами, як і при покупці в звичайному магазині, остерігайтеся придбання нелегально ввезеної в країну техніки, а то і зовсім краденої.

Перевіряємо інтернет-магазин

Щоб покупка мобільного в мережі доставила радість, а не розчарування, потрібно серйозно підійти до вибору не тільки товару, а й самого магазину. Перш за все, слід звернути увагу на те, чи вказані на сайті назва юрособи та реквізити віртуального магазину. Якщо крім номерів телефонів та електронної пошти ніяких контактних даних немає, є привід насторожитися. Краще, якщо телефонні номери, вказані на сайті, міські. Адреса електронної пошти повинна бути зареєстрована на платному поштовому ящику.

Не варто вестися на незвично низькі ціни

Дешевизна товару говорить про те, що, швидше за все, магазин продає браковану або нерозмитнену техніку. Визначити «сіру» продукцію нескладно. Зазвичай її ціна нижча на 10 або 15 %. Доцільно зупинити свій вибір на магазині, де вартість товару нижча на 3-4 %, ніж в інших. Ризик купити «сірий» мобільник при цьому набагато менший.

Перевіряємо відгуки

Перш ніж зв'язатися з тим чи іншим віртуальним магазином, в мережі можна пошукати відгуки попередніх покупців. Якщо когось десь «кинули», очевидно, що ошуканий клієнт прокоментує образливий інцидент в одному з форумів або блогів. Те ж саме може статися і в разі, якщо товар просто не сподобався, або сервіс магазину залишає бажати кращого. Досить набрати назву магазину в різних пошукових системах - і потрібна вам інформація буде як на долоні. Правда, надто втішним відгуками довіряти все ж не варто. Для того, щоб збути техніку, яка не користується популярністю, продавці нерідко наповнюють інтернет хвалебними одами в свою честь від імені псевдо клієнтів.

Йдемо спочатку в звичайний магазин

Вподобану модель телефону краще оцінити в звичайному магазині. Апарат можна помацати своїми руками, консультанти вам все пояснять і покажуть. Після чого можна купити те ж саме в мережі. Але для початку мобільник, який вам сподобався, краще замовити, зателефонувавши в інтернет-магазин за вказаними номерами телефону. Якщо менеджер візьме трубку, то очевидно, що він дасть вам всю необхідну інформацію. Наприклад, розповість, чи є на складі модель, що вас безпосередньо цікавить. Електронний лист же можуть проігнорувати і відповісти далеко не відразу, причиною цього може стати завантаженість співробітників віртуального магазину.

Комплектація і оплата

До речі, непогано б знати, якою має бути правильна заявка, яку ви подаєте, купуючи мобільний. Потрібно уточнити колір моделі: в залежності від «забарвлення» вартість апарату може бути різною. Не можна забувати і про повну комплектацію товару. Дивіться, щоб вам не продали апарат без необхідного вам hands-free. Ціна на мобільник може бути вказана у валюті. Не полінуйтеся відкрити в сусідньому віконці сайт з курсами валют, після чого порівняйте з тим обмінним курсом, який пропонує віртуальний магазин. Дізнайтеся, чи можна заплатити за покупку через банк. Якщо раптом з'ясується, що продавці не мають у своєму розпорядженні рахунку в банку, то це означає, що інтернет-магазин працює нелегально.

Заплатити за товар можна не тільки через банк безготівкою чи готівкою, але і за допомогою «віртуальних грошей». Наприклад, використовуючи такі популярні віртуальні платіжні системи, як: Qiwi, Webmoney, Яндекс. Гроші, Bitcoin та інші.

Доставка

Придбаний мобільник привезуть через 1 або 2 дны. Втім, доставка може зайняти і більше часу, в залежності від місця вашого проживання. А ось вартість телефону вплинути на ці терміни ніяк не зможе: як правило, товар з інтернет-магазинів доставляють в порядку черговості. Нерідко оплата відбувається по факту доставки. Тоді у вас буде можливість переконатися, що з купленим телефоном все в порядку. Після чого ви з легкою душею можете розплатитися з кур'єром. Отримавши гроші, він повинен видати касовий і товарний чеки, а також гарантійний талон.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Що робить сантехнік: ...

КОМЕНТАРІ