Що робить сантехнік: Основні обов'язки?

Що робить сантехнік: Основні обов'язки?

20.10.17 19:21 0 1379

"Сантехніка, обслуговуючого багатоквартирний будинок, практично кожен мешканець знає в обличчя, так як періодично потрібно усунути витік води в трубі, прочистити каналізацію та ін. Сантехніки приходять на допомогу і при установці ванн, душових кабін, біде, унітазів, водонагрівачів, а власник квартири безпосередньо на місці може обговорити з фахівцем фронт робіт і суму оплати. Працівники цієї ж спеціальності займаються і укладанням труб в землі", - розповідає співробітник компанії "Сантехник №1 Днепр": http://santehnik-1.dp.ua, яка займається ремонтом, установкою, заміною та монтажем сантехніки по всьому Дніпропетровську.

На сьогоднішній день сантехніків стали більш активно залучати до процесу проектування. Їх досвід і знання в цій сфері дозволяють істотно скоротити витрати часу і грошей. В першу чергу вони домагаються відповідності трубопроводів структурі будинку, потім переходять до вимірювання та позначення областей, в яких буде проведене його встановлення та підключення. Будівельник-сантехнік повинен передбачити можливі перешкоди у вигляді електричних проводів і вирішити проблему установки труб відповідно до реальних умов.

У своїй роботі сантехніки використовує:

  • пилки;
  • труборізи;
  • трубозгинаючі машини та ін.

Манометри потрібні їм тоді, коли необхідно перевірити тиск в системі. У деяких випадках вони здійснюють кріплення сталевих опорних балок на стелі, щоб трубопровід був проведений як треба. Нерідко їм доводиться з'єднувати довгі відрізки фітингами або методом зварювання. Труби з поліпропілену та металопластику стикуються за допомогою спеціального паяльника.

Все це потребує певних знань і досвіду. Крім того, необхідно керуватися будівельними планами і кресленнями, не забуваючи про проведений інструктаж від керівників. Справжній професіонал працює з повною віддачею, вкладаючи в процес не тільки старання, але і душу. Роботу сантехніка не можна назвати чистою, але вони і працюють саме для того, щоб чисто і затишно було в кожному будинку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Вугільний фільтр для ...

КОМЕНТАРІ