Вугільний фільтр для очищення води

Вугільний фільтр для очищення води

20.10.17 19:51 0 1873

Найбільш популярним серед пристроїв водоочистки від таких шкідливих забруднень, як: механічні домішки, хлор і хлорорганічні сполуки, а також хвороботворні бактерії є звичайний вугільний фільтр. Діапазон забруднюючих речовин, що містяться у воді, є досить широким, багато з них містять вуглець. Це продукти розкладання живих організмів, пестициди, органічні сполуки промислового походження.

Вугільний фільтр доцільно застосовувати в якості додаткової очистки водопровідної води. В результаті після очищення Ви отримаєте воду без неприємного запаху або присмаку, абсолютно прозору і придатну для пиття і побутових потреб. Сорбційні властивості активованого вугілля використовуються протягом декількох сотень років.

Шкідливі речовини, що містяться у воді, точніше хлор і хлормісткі з'єднання негативно впливають на здоров'я людини. Вони можуть викликати:

  • випадіння волосся;
  • розшарування нігтів;
  • порушення функцій шлунково-кишкового тракту.

Правильно підібраний вугільний фільтр для очищення води допоможе уникнути таких неприємних наслідків.

Сорбційний фільтр є найефективнішим і в той же час самим поширеним. Він допомагає очистити воду від шкідливих органічних і неорганічних сполук, нафтопродуктів, важких металів, залишкового хлору. Такий вугільний фільтр є дуже надійним і простим у використанні, він поєднує в собі оптимальне співвідношення ціни і якості одержуваної в результаті води. Перед покупкою необхідно визначити обсяг продуктивності, що підходить вашому типу водопостачання і споживання води. Швидкість очищення безпосередньо залежить від числа блоків і якості вихідної води.

Пристрій фільтра з активованим вугіллям досить простий. Він складається з пластикової колби, в якій розташований фільтруючий наповнювач - змінна касета, зі спеціальним активованим вугіллям. У продажу зазвичай є фільтри з касетою, а також окремо Ви можете купувати змінний фільтруючий наповнювач. Найчастіше застосовують деревне і кам'яне активоване вугілля або активоване вугілля, отримане з кокосової шкаралупи. Вибір того чи іншого фільтра здійснюється за активним фільтруючим елементом.

Кращим з них вважається активоване вугілля з шкаралупи кокосового горіха. Адсорбційна здатність такого вугілля в 4 рази вища, ніж одержуваного з деревини берези. При біологічному заростанню фільтра застосовують спеціальні бактеріостатичні присадки. Кожен покупець може вибрати для себе найбільш підходящий за якістю і вартістю. Вугільний фільтр залишається придатним протягом тривалого часу, від декількох місяців до року залежно від кількості очищеної води. На термін служби сильно впливає якість вихідної води, стан системи водопостачання та рівень її забруднення. Тому вкрай важливим є своєчасна заміна касети, що фільтрує.

Щоб уникнути ефекту злежування вугілля через деякий час проводиться зворотна промивка. Для цього фільтри обладнуються спеціальним клапаном, який і забезпечує зворотну промивку вугілля і його розпушування. Ця процедура може здійснюватися автоматично по таймеру або по лічильнику води, що витрачається. Сучасні фільтри витримують більшу кількість циклів регенерації, що забезпечує більшу економічність такої конструкції. Термін служби фільтра визначається абсорбційною ємністю активованого вугілля. Сучасні активоване вугілля має високу абразивну стійкість і витримує велику кількість циклів.

До недоліків вугільної фільтрації відноситься те, що вона погано видаляє солі важких металів. Однак його більш ніж достатньо для очищення від органічних сполук і деяких хімічних речовин. Часто вугільний фільтр використовують у поєднанні з фільтром механічного очищення. Це допомагає подовжити термін служби вугільного фільтра.

Взагалі, вугільний фільтр для очищення води - це найпростіший і в той же час дуже ефективний спосіб захисту від шкідливого впливу забруднюючих речовин. При поїздці за місто на короткий час можна спокійно взяти з собою фільтр-глечик. Ви будите забезпечені якісною питною водою протягом усього часу відпочинку і зможете пити запашну каву та чай і без проблем приготувати необхідну кількість їжі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що робить сантехнік: ...
Наступна новина: Android приставка,або як ...

КОМЕНТАРІ