В Житомирі обговорили питання соціально-правового захисту учасників АТО

В Житомирі обговорили питання соціально-правового захисту учасників АТО

21.10.17 11:32 0 734
Програми з соціального захисту учасників бойових дій та інвалідів війни та правові аспекти вирішення проблемних питань обговорили в облдержадміністрації під час засідання за круглим столом.

Участь у засіданні, яке відбулося 19 жовтня, взяли учасники антитерористичної операції, заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Наталія Сич, директор Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ярослав Возний, начальник відділу представництва Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віталій Радзивіл, завідувач Центрального міжрегіонального сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Валерій Логінов, представники департаменту праці та соціального захисту населення, управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації.

На обговорення було винесено питання надання медичної допомоги та реабілітації учасникам АТО та членам сімей загиблих учасників АТО, професійної адаптації учасників АТО, соціального захисту, реабілітації та працевлаштування інвалідів війни та інші.

Заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Наталія Сич нагадала учасникам засідання про діючу обласну програму соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, а також внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, вона наголосила на тому, що до переліку лікувальних закладів, які надають медичну допомогу зазначеним категоріям осіб, включено Житомирський обласний онкологічний диспансер. Як і раніше, учасники АТО можуть пройти курс лікування та реабілітації в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, лікувально-санаторному центрі «Дениші», Житомирському обласному лікувальному центрі вертебрології і реабілітації, обласній стоматологічній поліклініці, обласному наркологічному диспансері та Бердичівському обласному шпиталі для ветеранів війни.

Директор Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ярослав Возний детально зупинився на питаннях соціального захисту, реабілітації та працевлаштування інвалідів війни. Він зазначив, що в Україні діють 9 центрів професійної реабілітації інвалідів, зокрема: Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів (Київська обл., Вишгородський р-н, с. Лютіж), Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів "Поділля" (місто Вінниця), Донбаський міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів (Донецька обл., м. Краматорськ), Львівський міжрегіональний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів (м. Львів), Державний комплекс соціальної реабілітації дітей-інвалідів (м. Миколаїв), «Вінницький центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» Міністерства соціальної політики України (м. Вінниця), Волинський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів (м. Луцьк), Всеукраїнський центр реабілітації інвалідів "Віра, надія, любов" (с. Банчени, Герцаївський район, Чернівецька область), Буковинський міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів (м. Чернівці).

Начальник відділу представництва Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, учасник АТО Віталій Радзивіл надав учасникам заходу роз'яснення з найбільш поширених питань відповідно до чинного законодавства з правового захисту учасників бойових дій та ветеранів війни. Він зазначив, що з будь-яких питань, що потребують юридичного супроводу та фахових знань права, учасники бойових дій та інваліди війни можуть звернутися до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирі, Бердичеві, Новограді-Волинському та Коростені та бюро правової допомоги у райцентрах області (адреси центрів та бюро дивись тут).

Працівник Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації Олена Юхимович наголосила на тому, що учасники антитерористичної операції та їх сім'ї можуть звернутися до Центру з будь-якими питаннями. Центр працює за принципом «єдиного вікна» та сприяє у наданні комплексної допомоги учасникам АТО, їх сім'ям та родинам загиблих.

Нагадаємо, що з початку 2017 року у Центрі допомоги учасникам АТО при Житомирській облдержадміністрації розглянули 1060 звернень учасників АТО та членів їх сімей, з яких вирішено – 995 питань. За 2,5 роки діяльності Центру більше 6 тисяч учасників антитерористичної операції, їхніх рідних та членів сімей загиблих військовослужбовців звернулись за допомогою до працівників.

Центр допомоги учасникам АТО при Житомирській облдержадміністраціїзнаходиться за адресою: місто Житомир, майдан імені С.П. Корольова, 1, обласна державна адміністрація, каб. 101.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Закарпаття: зусиллями ...

КОМЕНТАРІ