Артилеристи Житомирщини будуть змагатися на кращу батарею Збройних сил України

Артилеристи Житомирщини будуть змагатися на кращу батарею Збройних сил України

21.10.17 08:49 0 540
На Чернігівщині визначили артилеристів-переможців у Сухопутних військах. У змаганнях брали участь чотири різні артилерійські системи: самохідні артилерійські установки, причіпна артилерія, реактивна артилерія, мінометні підрозділи.

Переможці будуть змагатися у фіналі конкурсу артилерійських батарей Збройних сил України.

Житомирщина буде представлена 3-ма підрозділами:

- 2С19 "Мста-С" – 26 артилерійська бригада;

- 2А36 "Гіацинт-Б" – 26 артилерійська бригада;

- мінометний підрозділ – 30 ОМБр.

Під час змагань на кращих артилеристів у Сухопутних військах номінацій було чотири: тактична, індивідуальна зі стрільби та управління вогнем, спеціальна та спортивна. Одне з найвідповідальніших завдань – бойові артилерійські стрільби.

Підрозділи провели тактичні маневри з бойовою стрільбою, долали психологічну смугу перешкод, виконували індивідуальні та групові нормативи зі спеціальної та технічної підготовки, оцінюються також і практичні навички офіцерів батарей щодо виконання ними залікових вогневих завдань з бойовою стрільбою із залученням штатних артилерійських підрозділів та на імітаційних засобах.

Переможці фіналу отримають грошову винагороду – відзначать і підрозділи, і окремих учасників. Проте це не головне заохочення для кращих артилеристів. Зазвичай ті, хто виграє, протягом кількох місяців, максимум півроку, просуваються по службі, отримують військові звання, вищі посади.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецькі школярі ...

КОМЕНТАРІ