На Тернопіллі степан Барна зустрівся з Ярославою Хортяні та представниками угорської делегації

На Тернопіллі степан Барна зустрівся з Ярославою Хортяні та представниками угорської делегації

24.10.17 09:29 0 537
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна зустрівся з представниками угорської делегації під керівництвом представниці української національної меншини в Угорському парламенті Ярослави Хортяні.

Степан Барна подякував гостям за підтримку територіальної цілісності, яку надає Угорщина, а також підкреслив, що завдяки співпраці між країнами понад 200 дітей з Тернопільської області оздоровилися за кошти Угорщини.

«На знак вдячності ми готові і надалі розширювати співпрацю, а також реалізовувати нові проекти, у тому числі у сфері туризму та мистецтва. Ми зацікавлені не лише у залученні інвестицій в економіку, а й в гуманітарну і туристичну галузі», - наголосив голова ОДА.

За словами очільника Тернопільщини, українська діаспора – важливий інтелектуальний та інформаційний ресурс, потужний дипломатичний механізм в Угорському Парламенті. Також він зазначив, що Тернопільський національний економічний університет співпрацює з приватним вищим навчальним закладом Угорщини «Університет прикладних наук імені Яноша Кодолані», який знаходиться у Будапешті. Завдяки співпраці втілюється магістерська програма подвійних дипломів «Менеджмент туризму».

«Ми шануємо історію і тому вже вдруге в Тернопільській області проводиться молодіжний мистецький фестиваль «Ференц-Фест». На території області збереглися історичні пам'ятки спільного минулого, зокрема на стінах старовинного Бережанського замку є пам'ятна дошка про боротьбу угорського народу 1703-1711 років та участі у ній князя Ференца Ракоці, який виступив із так званою Бережанською відозвою, яка стала одним із найважливіших документів національно-визвольної війни тих часів», - зазначив Степан Барна.

У свою чергу Ярослава Хортяні подякувала за любов до української діаспори, яку відчуває на Тернопільщині, адже вона додає сили та натхнення.

«Мета нашої поїздки, яку я обіцяла ще будучи на «Інвестиційному Форумі», - розвиток туристичної галузі. Це не просто туризм, а налагодження контактів, створення схеми етнотурів, адже Тернопільщина культурно багата область. Ми хочемо краще пізнати все те, що відноситься до нашої етнічної культури», - наголосила Ярослава Хортяні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Петиція щодо заборони ...
Наступна новина: Результат пенсійної реформи ...

КОМЕНТАРІ