У Тернополі відбувся марш патріотів «Україна — це сила! Україна — єдина!»

У Тернополі відбувся марш патріотів «Україна — це сила! Україна — єдина!»

24.10.17 12:07 0 614
Обласний марш патріотів учасників та переможців міських, районних, в об'єднаних територіальних громадах та обласного етапів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) відбувся 20 жовтня у Тернополі. В урочистому заході, що пройшов під гаслом «Україна — це сила! Україна — єдина!», взяли участь близько 700 юнаків та дівчат, які вишикувалися на Театральному майдані, щоб згодом прямувати маршовою колоною. У даному заході взяли участь й військовослужбовці та освітяни області, а також заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

«Надзвичайно приємно бачити у такому великому складі славних синів та дочок тернопільської землі. Це велика честь, що ви берете участь у військово-патріотичній грі, яка сама по собі є продовжувачем славних історичних військових традицій. Я вірю, що кожен із вас робить це з глибоким патріотизмом та вірою в серці, — зазначив Юрій Юрик. — Усі ми повинні берегти пам'ять про завзяття Січових Стрільців, Української галицької армії, звитяги Української повстанської армії, 75-ту річницю якої ми відзначаємо цьогоріч. Надзвичайно важливо пам'ятати й наших новітніх героїв, яким ми завдячуємо спокоєм у наших домівках. Ми вшановуємо пам'ять всіх, хто віддав своє життя за волю України. Сьогоднішній марш патріотів у Тернополі — це яскрава відповідь усім скептикам, які не вірять у майбутнє нашої держави. Наша Україна живе, вона має прекрасне покоління, яке ніколи її не зрадить і забезпечить прекрасне величне майбутнє. Я переконаний, що подібні марші патріотів повинні відбуватися не лише в обласному центрі, а й у районах області».

Учасники маршу поклали квіти до підніжжя пам'ятників героїв України, які загинули у боротьбі за її волю. Біля Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола відбувся мітинг-реквієм. Далі маршова колона попрямувала до пам'ятників Ярослави та Ярослава Стецько, де учасники заспівали гімн УПА.

Молодь вшанувала й незламного борця за незалежність України — Степана Бандеру. А біля Катедрального собору отримала благословення від митрополита Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василія Семенюка. Відтак маршова колона вирушила до пам'ятника героям Небесної Сотні, де відбулося нагородження дипломами та подяками.

«Молодь нашого краю побувала біля пам'ятників героїв України, щоб перейняти приклад їхнього героїзму та гідності, вихованості й шляхетності. Ми, освітяни, формуємо майбутніх захисників України, які повинні вміти відстоювати свої права і територіальну цілісність своєї Батьківщини, щоб жоден ворог не посмів ступити на нашу українську землю», — підсумував завідувач науково-краєзнавчого відділу Тернопільського комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Михайло Фалінський.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Преимущества Azizyanner 3

КОМЕНТАРІ