На Житомирщині більше 30 центрів соцобслуговування допомагають одиноким та непрацездатним жителям

На Житомирщині більше 30 центрів соцобслуговування допомагають одиноким та непрацездатним жителям

25.10.17 14:48 0 712
У Житомирській області функціонує 31 територіальний центр соціального обслуговування, які надають допомогу 33,7 тис. одиноким і непрацездатним громадянам.

Про те, як працюють центри в області, обговорили 24 жовтня, під час наради на тему «Діяльність територіальних центрів соціального обслуговування в умовах децентралізації та співпраці з об'єднаними територіальними громадянами». Участь в засіданні взяв директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Юрій Прокопець.

Загалом в області функціонує 23 територіальні центри соціального обслуговування райдержадміністрацій (міськвиконкомів). Крім цього, такі центри мають і 8 ОТГ – Народицька, Брусилівська, Олевська, Червоненська, Семенівська, Ушомирська, Чоповицька та Хорошівська.

За словами Юрія Прокопця, головне завдання, яке зараз стоїть перед центрами, – активізувати роботу та залучити більше благодійників, купувати соціальні послуги, при їх відсутності (послуги перукаря, ремонту одягу та взуття) в інших організацій, які їх надають. Разом з тим, необхідно створювати пункти прокату технічних засобів реабілітації.

Також для того, аби люди похилого віку та особи з інвалідністю продовжували всебічно розвиватись, збагачуватись духовно, займались самореалізацією, потрібно активніше створювати «Університети ІІІ віку».

в області всього працює 8 таких університетів при центрах у м. Житомир, Новоград-Волинський, Бердичівський, у Попільнянському, Радомишльському, Ружинському та Новоград-Волинському районах, а також Територіальному центрі Брусилівської ОТГ.

У цих університетах відкриті такі факультети:

* здорового способу життя та основ медицини;

* художньої самодіяльності;

* дозвілля та активного відпочинку;

* психологія спілкування;

* літературно-мистецький;

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ