Микола Суслик про реформу медицини: кожен пацієнт має отримати допомогу у кваліфікованого лікаря,якому довіряє

Микола Суслик про реформу медицини: кожен пацієнт має отримати допомогу у кваліфікованого лікаря,якому довіряє

25.10.17 15:39 0 580
Медична реформа – це в першу чергу підвищення якості і доступності послуг для всіх громадян. Кожен пацієнт повинен мати можливість отримати допомогу у кваліфікованого лікаря, якому він довіряє. Адже не пацієнт повинен шукати лікаря, а лікар – пацієнта.

На цьому наголосив начальник управління охорони здоров'я ОДА Микола Суслик у прямому ефірі телеканалу СК1 вчора, 23 жовтня.

— « медична реформа – не тільки оптимізація лікувальних закладів і надання медичної допомоги. В першу чергу це підвищення якості і доступності медичних послуг для всіх громадян України. Держава гарантує 100% оплату такої допомоги – первинної, паліативної, екстренної, хоспісної, допомога вагітним і породіллям, дітям до 16 років. І як лікар, я вірю і надіюсь, що разом ми змінимо нашу систему охорони здоров'я», – зазначив Микола Суслик.

За його словами, загалом з державного бюджету виділяється 13 млрд 240 млн грн на реформування медицини, яке поетапно буде впроваджуватись у 2018-2020 роках. Якщо у 2018 році на кожного пацієнта заплановано виділяти по 370 грн, то в 2019 році ця сума збільшується до 450 грн. Також за кошти державного бюджету у Житомирській області планується будівництво 50 амбулаторій сімейного типу.

Реформування медицини – це поштовх для того, аби люди свідомо ставились до свого здоров'я, а сама галузь модернізувалась.

— Начальник управління акцентує, що позиція самостійно обрати собі лікаря є правильною, і продиктована вона не стільки реформою МОЗ, скільки життям людей. «Кожен пацієнт повинен мати можливість отримати допомогу у кваліфікованого лікаря, якому він довіряє. Лікар має дбати про свій професійний рівень і відповідати йому. не пацієнт повинен шукати лікаря, а лікар – пацієнта. На практиці це втілюватиметься так: зараз відбувається реєстрація всіх пацієнтів, далі проведемо прописну кампанію, за результатами якої пацієнт буде обслуговуватись в обраного ним лікаря. Якщо лікар набирає 2000 тисячі пацієнтів, він їм надає медичну допомогу й відповідно отримує кошти», – розповідає Микола Суслик.

Детальніше про очікування та можливі ризики реформи медицини дивіться у сюжеті.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перелік місць,де в ...
Наступна новина: На Тернопіллі нові правила ...

КОМЕНТАРІ