Датська ялинка (піхта): Цікаві факти

Датська ялинка (піхта): Цікаві факти

27.10.17 14:58 0 3651

Ще два місяці і до нас знову завітає такий довгожданний Новий Рік. Подарунки, смачні страви, іграшки, феєрверки, сніг і, звісно ж, ялинка, - все це незмінні атрибути цього свята. Далі ж ми поговоримо про зелену красуню - ялинку, яка по традиції має прикрашати кожен дім, але не про звичайну нашу ялинку, а про датську.

Розкішна смарагдово-зелена хвоя, витончена конусоподібна форма крони і ніжний, терпкий хвойний аромат - це та сама легендарна данська ялинка, яка близько 100 років тому прикрашала своєю пишністю апартаменти європейської аристократії. З тих часів мало що змінилося. Пухнаста датська красуня і зараз є бажаною гостею будь-якого будинку напередодні Нового року і Різдва.

Різницю між датськими та вітчизняними ялинаками видно неозброєним оком. А все тому, що датські ялинки, не зовсім ялинки, а піхти. Якщо бути точнішим, то піхти породи Нордман і Нобіліс. До речі, в Москві датську піхту Нордмана можна придабити в інтернет-магазині https://flowersretail.ru/product/datskaya-pihta-nordmana/.

Особливості датської піхти:

  • Хвоя у датських піхт довга, насиченого темно-зеленого кольору. Плоскі хвоїнки з обох сторін забезпечені двома поздовжніми смужками, які і надають їй мерехтливий сріблястий відтінок. Завдяки заокругленим кінчикам, хвоя м'яка на дотик i зовсiм не колеться;
  • Крона датських піхт екстра-класу правильної конусоподібної форми і така густа, що за пухнастими смерековими лапами не видно стовбура. Така форма крони характерна тільки для ялиць, які утворюють безліч внутрішніх пагонів. А всі гілки одного ярусу розташовуються на однаковій висоті від кореня;
  • Данські піхти вирощують на спеціальних ялинкових плантаціях безпосередньо в Данії. На плантації ялинка росте не більше 10-ти років. Потім її зрізують, начіпляють бірку з позначенням класу і акуратно упаковують в спеціальну сітку. Вирощування ялинок переважно є сімейним бізнесом в Данії. З покоління в покоління віддаються секрети відбору кращих саджанців і виведення елітних сортів. Піхти - це гордість Датського королівства і вирощування новорічних ялинок тут зведено в ранг агробізнесу державної значущості;
  • Ціна на датські піхти, в кілька разів перевищує вартість вітчизняних ялин. І це цілком природно, адже данські ялинки по праву вважаються кращими в світі.

Протягом останніх 100 років понад 9 млн. ялинок з Данії щорічно експортується в усі країни Європи. А завдяки Flowers Retail у вас є можливість придбати цю диво-ялинку в Москві!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Жіночі браслети бувають ...
Наступна новина: Восстановление волос ...

КОМЕНТАРІ