В Житомирській області жителі Іршанської ОТГ зможуть отримувати первинну медичну допомогу в оновленій амбулаторії

В Житомирській області жителі Іршанської ОТГ зможуть отримувати первинну медичну допомогу в оновленій амбулаторії

28.10.17 10:39 0 503
У реформуванні медичної галузі важливим елементом є надання якісних послуг у сільській місцевості. Якщо у селі, селищі, громаді є сучасна амбулаторія, то люди мають більше шансів отримати якісну первинну допомогу на місцях від кваліфікованих лікарів.

Так, в Іршанській амбулаторії вже провели низку ремонтних робіт. Закінчили оновлювати об'єкт у листопаді 2016 році.

За словами голови Іршанської ОТГ Анатолія Рака, в амбулаторії провели комплексну термосанацію будівлі, замінили дах, утеплили стіни, утеплили фундамент, замінили вікна та двері. Також були проведені додаткові внутрішні роботи – поштукатурені стіні, замінена в деяких місцях плитка, встановлена нова сантехніка. Частково за додаткові кошти із місцевого бюджету закупили нові меблі.

На ремонт будівлі були витрачені кошти Державного фонду регіонального розвитку – 2 млн 727,505 тис. грн та додаткові кошти з місцевого бюджету – 164,646 тис. грн.

Так як з 2018 року заробітна плата сімейних лікарів буде залежати від кількості укладених договорів із пацієнтами, то планується, що кількість фахівців у селах та громадах зростатиме. Й відповідно потрібно створити комфортні умови як для лікарів, так і пацієнтів в амбулаторіях та ФАПах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міжнародна акція ...
Наступна новина: Чернівці: Електронна ...

КОМЕНТАРІ