В Житомирській області мінрегіон пропонує запровадити страхування відповідальності професійних виконавців будівельних робіт

В Житомирській області мінрегіон пропонує запровадити страхування відповідальності професійних виконавців будівельних робіт

28.10.17 11:58 0 609
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з метою захисту майнових і особистих прав та інтересів споживачів пропонує запровадити страхування відповідальності архітекторів, проектувальників та інших професійних виконавців будівельних робіт.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«На жаль, не поодинокі випадки, коли неякісне виконання робіт, наприклад, з проектування, стає причиною появи довгобудів або навіть втрати законно придбаного житла його власниками. Ми пропонуємо запровадження страхування професійної діяльності у будівництві з метою мінімізації ризиків та охорони майнових та особистих інтересів споживачів», — сказав він.

Страхування професійної діяльності у будівництві дозволить:

* захистити права та інтереси інвесторів та інших учасників будівництва;

* розподілити ризики та посилити відповідальність сертифікованих фахівців;

* підвищити якість проектування та будівництва об'єктів;

* посилити позиції України у рейтингу Doing Business щодо індексу контролю якості.

За словами Парцхаладзе, питання запровадження такого механізму потребує широкого обговорення з експертами галузі та громадськістю.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Депутати не ...
Наступна новина: Преимущества аренды ...

КОМЕНТАРІ