Баранівська ОТГ як успішний приклад впровадження реформи децентралізації: успіхи та досягнення громади

Баранівська ОТГ як успішний приклад впровадження реформи децентралізації: успіхи та досягнення громади

28.10.17 08:55 0 617
Будівництво доріг та тротуарів, розвиток спортивної інфраструктури, будівництво і реконструкція парків та скверів, ремонт лікарень та шкіл, розвиток громади за міжнародним проектом «Розумне місто» – усе це у перший рік після об'єднання Баранівської ОТГ.

Баранівська ОТГ займає 59 га на заході Житомирської області. Має у своєму складі 34 населених пункти та 26,1 тис. населення.

Щодня у Баранівській ОТГ проводиться клопітка робота, що вже дає позитивні результати.

Голова громади Анатолій Душко поділився враженнями та здобутками після об'єднання.

«Багато нового зараз впроваджуємо в громаді. Постійно налагоджуємо співпрацю з іноземними представниками щодо залучення інвестицій у альтернативну енергетику та відкриття нових виробничих підприємств. Не так давно запустили малу гідроелектростанцію, яка працюватиме за «зеленим» тарифом. Треба брати на себе відповідальність за наше майбутнє. Ті громади, у яких будуть іноземні партнери, зможуть писати проекти та залучати мільйони євро. Ми рухаємося у правильному напрямку», – сказав Анатолій Душко.

Баранівська об'єднана територіальна громада першою в області почала працювати за міжнародним проектом «Розумне місто». Електронне самоврядування – ключ до оптимізації процесів спілкування з громадою та запровадження сучасних методів комунікацій. У спеціальній програмі кожен житель громади має змогу переглянути, куди йдуть кошти, які громада має надходження. Також є рубрика «Дефекти ЖКГ», куди можна надіслати фото пошкодженого тротуару, відкритого люку або ж зламаної лавки – все це одразу бачать працівники ЖКГ та оперативно вирішують проблему. Це зменшує бюрократизм та паперову тяганину.

Що зробила громада вже у 1рік:

* виграла грант (700 тис. євро_ на будівництво сироварні та супутньої інфраструктури за проектом «Молодіжний агро-кластер»;

* запустила малу гідроелектростанцію, яка до 2030 року працюватиме за «зеленим» тарифом;

* впровадила заходи з енергозбереження за кошти NEFCO, за рахунок чого термомодернізували приміщення дошкільного навчального закладу – 110 тис. євро;

* розробила Стратегічний та Просторовий план розвитку громад – виграли грант у сумі 600 тис. грн.;

* запровадила «Бюджет участі» – три проекти знаходяться у стадії реалізації;

* залучила кошти ДФРР на модернізацію освітнього середовища опорного навчального закладу – загальна вартість 15 млн 954,059 тис. грн;

* реалізовує проект «Гендерна рівність у прийнятті рішень» програмою фінансування ULID;

* посіла 19 місце у загальнодержавному рейтингу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2017 році;

* відбудовує дороги за рахунок коштів бюджету розвитку;

* функціонує багатофункціональний центр для інвалідів;

* виграла грант на розробку Стратегії сталого енергетичного розвитку (розробка плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату й підключення бюджетних установ до ПК «Енергомоніторинг»).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ