В Житомирській області зубко назвав інструменти залучення інвестицій в ОТГ

В Житомирській області зубко назвав інструменти залучення інвестицій в ОТГ

28.10.17 12:23 0 521
Свої інвестиційні можливості громади можуть розкрити через інфраструктурні проекти, розвиток кластерів та індустріальних парків, культурно-креативні індустрії. Інструменти, за допомогою яких можна залучити інвестиції — стратегічне планування, управління земельними ресурсами, повноваження архітектурно-будівельного контролю, професійно-технічні кадри, міжрегіональна кооперація, міжнародна технічна допомога і інвестиційні преференції. Ці інструменти можуть розвивати не тільки окремі громади, а й область і декілька регіонів одночасно.

Про це наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час дискусії щодо ефективного місцевого економічному розвитку.

«В громадах з'явилися справжні лідери змін, які взяли на себе відповідальність, створюють громади і саме головне — вони мають ресурс для впровадження ідей, які змінюють якість життя українців. Фінансовий ресурс громад збільшується за рахунок обліку власних земельних ресурсів, акцизного податку, підприємництва, а також державної підтримки. Також з кожним роком збільшується державна підтримка. В першу чергу, це ДФРР, який в 2015 році нам вдалося децентралізувати. вже саме регіональні комісії приймають рішення, які проекти будуть впроваджуватися, а це в свою чергу збільшує відповідальність щодо якості цих проектів і відповідності їх стратегіям розвитку самих громад. Також від держави громади отримують субвенції на соціально-економічний розвиток, розбудову інфраструктури ОТГ, розвиток сільської медицини, будівництво футбольних полів, опорних шкіл, а також секторальну підтримку від ЄС», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр повідомив, що в цьому році з державного бюджету вже виділено 4 мільярди гривень на розвиток сільської медицини. «Спільно з МОЗом, МОНом і Мінінфраструктури ми розробляємо програму щодо розвитку первинної сільської медичної допомоги. Вона включатиме розбудову нових амбулаторних дільниць, обладнання, персонал, транспорт, мотиваційний пакет (зарплати і житло) для лікарів, телемедицину Впровадження програми повинно докорінно змінити якість медицини в сільській місцевості», — наголосив урядовець.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Депутати не ...
Наступна новина: Лікарі Чернігова ...

КОМЕНТАРІ