Лікарі Чернігова наголошують,що боротьба з раком молочних залоз повинна бути постійною

Лікарі Чернігова наголошують,що боротьба з раком молочних залоз повинна бути постійною

28.10.17 12:27 0 563
Управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради повідомляє про результати проведення заходів у рамках Всесвітнього дня боротьби з раком грудей, який направлений на привернення уваги суспільства до проблематики цієї хвороби, покращення обізнаності в методах діагностування та належного лікування.

Всесвітній день боротьби з раком грудей проводиться щорічно 15 жовтня. З 2005 року в Україні таким днем вважається 20 жовтня.

У всіх медичних закладах Чернігова цього дня активно проводився медичний профілактичний огляд, до якого були залучені практично всі фахівці поліклінічних відділень міських лікарень для дорослих: мамологи, гінекологи, терапевти, дільничі та сімейні лікарі, рентгенологи та фахівці ультразвукової діагностики.

У цей день до лікарів з приводу будь-яких захворювань або цілеспрямовано звернулись 725 жінок. Всі вони пройшли ретельний медичний огляд з метою виявлення патології грудей.

За результатами огляду у третини жінок виявлені патологічні зміни у молочних залозах: доброякісні новоутворення, передракові стани та, на жаль, у трьох випадках діагностовано злоякісні пухлини грудей.

Тож управління охорони здоров'я міської ради та всі лікарі міста наголошують, що тільки усвідомлення необхідності періодичного медичного огляду може суттєво знизити рівень захворюваності на цей грізний недуг, адже раннє його виявлення – запорука успішного лікування. Потрібно регулярно звертатися до лікарів, цінувати і берегти своє здоров'я.

Прес-служба Чернігівської міської ради за повідомленням управління охорони здоров'я міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі навіть за ...

КОМЕНТАРІ