Чернігів: Владислав Атрошенко: Що нас чекає в наступному бюджетному році?

Чернігів: Владислав Атрошенко: Що нас чекає в наступному бюджетному році?

28.10.17 11:26 0 695
Не виключено, що в наступному році на бюджети міст в Україні буде додаткове навантаження у вигляді фінансування пільг по ЖКГ. Для бюджету міста Чернігова це очікувана сума у 130 млн грн додаткового навантаження. Таке повідомлення зробив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко перед початком 24 сесії Чернігівської міської ради 7 скликання.

Загалом повідомлена міським головою інформація стосувалася підсумків його участі в засіданнях Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України та Правління Асоціації міст України за участю Прем'єр-міністра України та членів Уряду, які відбулися напередодні, 24 і 25 жовтня.

Він окреслив загальну ситуацію, яка підштовхує до перерозподілу навантаження на місцеві бюджети:

- Согодні ситуація в країні досить напружена і в економі чному, і в політичному плані. Загальний виклик для держави на 2018 рік – це зовнішні зобов'язанння в сумі порядку 100 млрд грн, які треба профінансувати. Також треба повернути спеціальну позику, яку було зроблено в МВФ – 2,5 млрд дол. США – яка була витрачена виключно на підвищення пенсій в один з передвиборчих років тодішнім прем'єр-міністром. Це додатково порядку 70 млрд грн. Окрім того, приблизно на 140 млрд грн недофінансований Пенсійний фонд.

Тому, відповідно, вчора була дискусія з Міністерством фінансів. Моя пропозиція як члена президії Асоціації міст України полягала в наступному. Якщо країна декларує стратегію зростання ВВП, то потрібно залишити тренд зростання в бюджетах розвитку міст. Принаймні, я намагався переконати Асоціацію міст України саме в такій позиції – і вона була там одностайно підтримана.

Я переконаний, що все в нас буде добре, якщо ми будемо консолідовані. Є робочі питання, які я готовий обговорювати, якщо ми будемо єдині в одному: у прагненні зробити Чернігів лідером серед рівнозначних обласних центрів України, - сказав Владислав Атрошенко, відкриваючи засідання сесії міської ради.

*/blockquote

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Конкурс ...
Наступна новина: Степан Барна: У реальному ...

КОМЕНТАРІ