До структури виконавчих органів Чернігівської міської ради внесені зміни

До структури виконавчих органів Чернігівської міської ради внесені зміни

28.10.17 08:39 0 494
26 жовтня, на засіданні двадцять четвертої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання депутати одним із додаткових розглянули питання про внесення змін до структури виконавчих органів міської ради.

Відповідно до прийнятого рішення Чернігівська міська рада вирішила:

* Перейменувати структурний підрозділ (зі статусом юридичної особи) – управління транспорту та зв'язку Чернігівської міської ради в управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку Чернігівської міської ради (що відповідатиме Коду нової відомчої класифікації 19 – орган з питань інфраструктури).

* Припинити шляхом реорганізації через приєднання до Виконавчого комітету Чернігівської міської ради структурні підрозділи (зі статусом юридичної особи):

- управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради;

- управління стратегічного розвитку міста Чернігівської міської ради.

* Утворити нові структурні підрозділи (без статусу юридичної особи), для подальшого виконання покладених завдань і функцій, відповідно:

- відділ квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради;

- відділ міжнародних відносин Чернігівської міської ради.

Крім того, відповідним рішенням обрані голови комісій з припинення, яким доручено подати в установленому порядку на затвердження міському голові пропозиції щодо кількісного та персонального складу комісій з припинення.

Як пояснила начальник фінансового управління міської ради Олена Лисенко, передумовою прийняття цього рішення є Наказ Міністерства фінансів України (№ 793 від 20 вересня 2017 року), яким затверджено нову Типову відомчу класифікацію видатків та кредитування місцевих бюджетів. Цей Наказ набирає чинності з 1 січня 2018 року. Відомча класифікація містить кодифікований перелік головних розпорядників коштів місцевого бюджету, на основі якої Казначейство України складає та веде єдиний реєстр усіх розпорядників і одержувачів бюджетних коштів.

Відповідно до нової відомчої класифікації з 1 січня 2018 року в ній не передбачені коди для трьох головних розпорядників коштів міського бюджету, а саме структурних підрозділів Чернігівської міської ради (зі статусом юридичної особи):

* управління транспорту та зв'язку;

* управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду;

* управління стратегічного розвитку міста.

За словами начальника юридичного відділу міської ради Романа Миколаєнка, зазначені зміни до структури виконавчих органів Чернігівської міської ради вносяться з метою врегулювання питань фінансування головних розпорядників коштів міського бюджету з 1 січня 2018 року. "На даний час інших варіантів не має, оскільки з нового року не можна буде виплачувати заробітну плату людям, які будуть там працювати, якщо залишити так як є", - сказав він.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ