Степан Барна: Успішне майбутнє громад залежить від ефективного управління ними

Степан Барна: Успішне майбутнє громад залежить від ефективного управління ними

28.10.17 17:04 0 654
Ми як ніколи розуміємо, що держава дала унікальний ресурс громадам. Тільки останнє півріччя демонструє майже 2,8 млрд. грн. капітальних інвестицій у реальний сектор економіки Тернопільської області. Це той ресурс, який створює робочі місця, наповнює місцеві бюджети. Саме тому, від голів громад, найбільшою мірою, має залежати наскільки ефективно вони будуть розпоряджатися цими ресурсами. Про це зазначив очільник Тернопільщини Степан Барна під час засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України, що відбулося в Києві 24 жовтня.

За словами голови ОДА, політика держави зводиться до того, щоб ще більше підтримувати діяльність громад, і не тільки в контексті розширення повноважень, а й на фінансовому рівні.

«В нашій області ми маємо приклади успішних громад, які ефективно використовують свої ресурси і це допомагає їм розвиватися, підвищувати соціально-економічний рівень життя людей, відновлювати інфраструктуру, будувати та відкривати нові об'єкти. При цьому, у Тернопільській області лише за рахунок коштів Державного бюджету на розвиток інфраструктури вкладено щонайменше 640 млн. грн. А це вкотре підтверджує, що держава створює умови та дає можливості для розвитку громад. Усе, що від них потрібно, – максимально їх використовувати. Наше ж завдання, голів адміністрацій, – в цьому допомагати», – наголосив Степан Барна.

Принагідно він підкреслив, що, крім розвитку об'єднаних територіальних громад під час засідання Ради регіонального розвитку, Президент України Петро Порошенко чітко окреслив ще й пріоритети внутрішньої політики в державі.

«Пріоритетом є реалізація і створення умов для розвитку бізнесу в Україні. Усунення всіх перешкод, які можуть заважати створенню робочих місць, легалізації сплати податків. Станом на сьогоднішній момент очевидно, що ми відчуваємо ці проблеми. Але, на жаль, багато обставин не залежать від голів обласних державних адміністрацій, від органів місцевого самоврядування, тому й потребують нагального й серйозного коректування», – зауважив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Децентралізація в дії: ...
Наступна новина: 5 порад для тих,хто хоче ...

КОМЕНТАРІ