На Тернопіллі навіть за однакової величини стажу розмір перерахованих пенсій не може бути однаковим

На Тернопіллі навіть за однакової величини стажу розмір перерахованих пенсій не може бути однаковим

28.10.17 12:46 0 522
З жовтня перераховані (осучаснені) пенсії отримали всі, кому пенсія нараховувалася за Законом «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». Перерахунок проводився за абсолютно прозорою і зрозумілою формулою, яка враховує не тільки розмір стажу, але й розмір заробітної плати, який отримувала людина. Тому навіть за однакової кількості трудового стажу розмір підвищення є різним.

З жовтня також зросла мінімальна пенсія (прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність). У зв'язку з цим були перераховані інші виплати, при обчисленні яких враховується показник прожиткового мінімуму.

Пенсійна реформа жодним чином не погіршить умови призначення пенсій. Підвищувальний коефіцієнт врахування страхового стажу скасовується, натомість зростає база нарахування – середня заробітна плата. В цьому році при розрахунку пенсій використовується показник 3764,4 грн, у наступному році він зросте до 5266,76 грн. Зростатиме він і у подальшому. Запровадження коефіцієнту 1,35 свого часу було передвиборчою маніпуляцією, яка дозволила разово підняти пенсії. В подальшому наявність цього коефіцієнту стримувала перерахунок пенсій, тому що для цього потрібні були значні кошти для підняття розміру базової заробітної плати, яка використовується при нарахуванні пенсій. Як наслідок пенсії тих, хто уже вийшов на пенсію, «заморожувались». В результаті раз нарахована пенсія з роками знецінювалась. За новими правилами пенсії будуть перераховуватись автоматично в залежності від зростання заробітної плати і інфляції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лікарі Чернігова ...
Наступна новина: Чернівці: У ЗОШ №27 ...

КОМЕНТАРІ