Степан Барна: За найближчі п’ять років очисні споруди будуть в кожному районі області

Степан Барна: За найближчі п’ять років очисні споруди будуть в кожному районі області

28.10.17 16:13 0 579
Ще два роки тому біологічні очисні споруди були лише у місті Тернопіль. Тепер ситуація кардинально змінилася, і такі споруди є вже у семи районах області. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття даного об'єкту у Ланівцях, який реалізовувався за кошти Державного фонду регіонального розвитку та на умовах співфінансування із місцевого бюджету.

«У Ланівцях проживає більше 8 тисяч людей. І коли ми піднімаємо проблематику екології, то маємо чітко розуміти, що це проблематика не лише навколишнього середовища, а перш за все здоров'я людини. Від того, що в населених пунктах немає очисних споруд, виникають захворювання, з'являється потреба у придбанні ліків. Тому наша філософія – будувати очисні споруди, а не лікарні, адже тоді зникне необхідність у масовій профілактиці та лікуванні захворювань серед населення. І тому наша мета – й надалі будувати та відкривати очисні споруди в містах області», – зауважив Степан Барна.

Також він підкреслив, що очисні споруди дозволяють забезпечити від 87 до 99% очистки води, що дає можливість виправити ситуацію для навколишнього середовища. «За останні два роки в області ми спрямували майже 70 млн. грн. на спорудження очисних споруд. А це рекордна сума за всю історію краю. Сподіваюся, що за найближчі п'ять років такі очисні споруди будуть у кожному районному центрі нашої області», – зазначив очільник Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі під час ...
Наступна новина: Децентралізація в дії: ...

КОМЕНТАРІ