Питання техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили у Тернопільській ОДА

Питання техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили у Тернопільській ОДА

28.10.17 14:58 0 598
Відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови Тернопільської ОДА Степана Барни.

Під час засідання обговорили стан готовності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об'єктів комунального, енергетичного та дорожнього господарства області до виконання завдань під час несприятливих погодніх умов в осінньо-зимовий період.

«Питання техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій піднімається у розрізі минулого року. Ми повинні врахувати минулорічний досвід, щоб уникнути недопрацювань та налагодити максимальну координацію спільної роботи. Друге важливе питання на засіданні – розроблення проекту регіональної програми захисту населення і території області від надзвичайних ситуацій техногенного та природнього характерів у 2018-2022 роках», - наголосив Степан Барна.

За словами начальника обласного гідрометцентру Степана Софійського, на Тернопільщині найбільше опадів у зимовий сезон спостерігали у 2010-2011 р.р. (126 мм) та у 2012-2013 р.р. (167 мм).

«За попередніми прогнозами українського гідрометцентру, у листопаді середня температура становитиме 3 градуси тепла, в грудні – від +2 до -2 градусів. Аналізуючи досвід попередніх років, не слід виключати протягом листопада та грудня проходження через територію Тернопільщини активних циклонів та атмосферних фронтів, особливо циклонів з Балканського півострова. 27 жовтня очікуємо місцями сильні дощі. 28-29 жовтня буде поривчастий вітер від 15 до 22 м/с», - наголосив Степан Софінський.

У свою чергу начальник управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей зазначив, що в області створено план протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2017-2018 років: «Цей план передбачає створення міжвідомчого угруповання сил, що складається із рятувальників, працівників поліції, військових, енергетиків, комунальних служб та інших. Крім цього підготовка триває у всіх підрозділах ДСНС України області. Кожен підрозділ уточнює плани реагування та взаємодії з місцевою владою при виникненні аварій на об‘єктах життєзабезпечення, при порушенні автомобільного руху і транспортного сполучення між населеними пунктами».

На території Тернопільської області облаштовують пункти обігріву. Велику увагу приділяють найбільш уразливим об'єктам та соціальним закладам, готовності рятувальної та снігоочищувальної техніки.

Протягом тижня засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повинні відбутися і в районах області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коли може знадобитися ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ