На Тернопіллі під час колегії ОДА обговорили актуальні питання в галузі культури,дорожнього та сiльського господарств

На Тернопіллі під час колегії ОДА обговорили актуальні питання в галузі культури,дорожнього та сiльського господарств

28.10.17 15:48 0 611
Виїзна колегія Тернопільської обласної державної адміністрації відбулася у четвер, 26 жовтня. Під час чергового засідання колегії обговорили ряд важливих питань для області та підбили підсумки роботи у деяких галузях за певний період часу.

Зокрема, на порядку денному були питання про стан утримання автомобільних доріг області та готовність дорожнього господарства до зимового періоду, про стан проведення комплексу осінньопольових робіт сільськогосподарськими підприємствами області та про діяльність закладів культури краю в умовах адміністративно-територіальної реформи.

Так, як поінформував начальник управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства облдержадміністрації Володимир Шашкін, щоб забезпечити стабільну роботу в осінньо-зимовий період 2017-2018 року станом на 25 жовтня заготовлено:

* більше 23 тис. тонн піску та фрикційних матеріалів (60% від планової потреби);

* понад 3 тис. тонн технічної солі (70% від планової потреби).

Для того ж, щоб убезпечити дороги від заметів та забезпечити безперебійний рух транспорту на дорогах області під час зимового періоду, відремонтовано 1 200 снігозатримуючих щитів. Виготовлено та відремонтовано 15 000 п.м. засобів пасивного снігозахисту із планкових та хмизових щитів на снігозаносних ділянках. Із 236 одиниць техніки та механізмів підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період 205 одиниць.

Також під час колегії винесли пропозицію, щоб взимку дороги області обслуговували три компанії ДП «Тернопільський облавтодор», ТзОВ «Техно-Буд-Центр» та «Авакс-Проф», які обслуговують в ОЗП-86,2 км та 86.8 км автомобільних доріг державного значення та мають 11 потужних навантажувачів, 6 автогрейдерів, 2 бульдозери, 18 піскорозкидачів, тягачі, трактори К-701,Т-150 тощо. Водночас, дані підприємства самостійно заготовляють посипальні протиожеледні матеріали та технічну сіль для їх приготування і на даний час забезпечені необхідним обсягом для потреби.

Що ж стосується аграрної галузі, то за 9 місяців поточного року темпи приросту обсягів валової продукції сільськогосподарського виробництва області складають 100,2% порівняно з відповідним періодом 2016 року. Зросло на 100,6% й виробництво продукції рослинництва. На цьому наголосив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів.

Також, за його словами, всі категорії господарств уже посіяли озимі зернові культури на площі 187 тис. га, що складає 92% до прогнозу.

«Станом на 23 жовтня сільгосппідприємства області посіяли озимі зернові культури на площі 131,4 тис. га. Озиму пшеницю посіяно на площі 120,3 тис. га, озиме жито – 0,78 тис. га та озимий ячмінь – 10,4 тис. Га. Посів завершили господарства Зборівського, Підволочиського, Тернопільського, Чортківського та Шумського районів, які виконали прогнозні показники на понад 100%. В області також успішно завершено посів озимого ріпаку на площі 61 тис. га, що становить 116% до прогнозу», – повідомив Володимир Стахів.

Обговорили також питання реформування бібліотечної галузі. Як зазначив начальник управління культури Тернопільської ОДА Григорій Шергей. «Адміністративно-територіальна реформа в області, створення об'єднаних територіальних громад спонукає до необхідності здійснення глибоких і конструктивних реформ у сфері культури, культурному обслуговуванні мешканців міст, сільського населення, вироблення першочергових завдань, напрямків і конкретних стратегічних кроків. Процес адміністративно-територіального реформування області розпочався 2 роки тому і продовжується досі. Сподіваємося, що в наступному етапі активна діяльність керівників громад та керівників галузевих структурних підрозділів ОТГ буде націлена на розвиток і модернізацію культурно-мистецького потенціалу нашого краю», – підкреслив Григорій Шергей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі публічно ...
Наступна новина: Степан Барна: За найближчі ...

КОМЕНТАРІ