Більше 30 представників громад Житомирщини дізнались,як реформуватиметься медицина в ОТГ

Більше 30 представників громад Житомирщини дізнались,як реформуватиметься медицина в ОТГ

29.10.17 13:25 0 570
Більше 30 представників об'єднаних територіальних громад Житомирщини взяли участь у семінарі «Основи організації первинної медичної допомоги на рівні ОТГ».

Захід пройшов 27 жовтня, у Житомирському центру розвитку місцевого самоврядування.

За словами керівника Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Василя Невмержицького, реформа передбачає зміну звичних алгоритмів та систем управління в медицині.

— «Тому ми маємо сформувати свою систему та бачення. Наше завдання не просто наблизити медичну послугу до людей, а зробити її якісною. наші експерти нададуть інформацію про існуючий досвід та можливості законодавства», – наголосив Василь Невмержицький.

Експерти семінару – в.о. начальника обласного інформаційно-аналітичного центру медстатистики Олександр Зарицький та радник з питань децентралізації у сфері охорони здоров'я Галина Гречин – розповіли учасникам про всі деталі медичної реформи.

Крім цього, експерти окреслили основні положення формування якісної ланки сімейної медицини на селі.

— «Сімейні лікарі мають «золоту акцію», адже мають можливість розвивати свою справу на селі, отримувати необхідну практику та, врешті гроші. Але головною проблемою, яка заважає лікарям, є банальний страх та відсутність досвіду. з досвідом ми питання вирішимо, але страх подолати мусите самі», – зазначив Олександр Зарицький.

У другому блоці семінару обговорили питання про структуру первинної медичної ланки та які завдання на неї покладаються. Учасникам представили варіанти вже існуючих центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Зокрема, у Квітневій ОТГ в селі Почуйки було відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини, працювати в яку запросили подружжя лікарів із Брусилова. На сімейний лікар та терапевт отримали від громади житло та постійну роботу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі молодіжну ...
Наступна новина: Чернівці відзначають ...

КОМЕНТАРІ