На Житомирщині відкрили сучасний реперфузійний центр.

На Житомирщині відкрили сучасний реперфузійний центр.

29.10.17 14:04 0 4521
У Житомирській обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського відкрили сучасний реперфузійний центр, анонсований головою ОДА Ігорем Гудичем на початку 2017 року.

Відкриття відбулося 27 жовтня, за участю керівництва області.

— «Відтепер на Житомирщині завдяки інфарктному центру європейського рівня ми зможемо зменшити кількість летальних випадків у 3 рази. Цей центр – це символ якісних змін, що відбуваються на Житомирщині. Люди тільки тоді повірять у реформи, коли будуть отримувати якісні послуги», – наголосив Ігор Гундич.

Завдяки сучасному центру вдасться продовжити життя пацієнтів із гострим інфарктом міокарду, які потребують термінової реперфузії.

Центр на 12 ліжок надаватиме допомогу в цілодобовому режимі шляхом проведення невідкладних первинних коронарних втручань у 70% випадках, тобто 700 інфарктів міокарда на рік.

За словами голови ОДА, на ремонт та обладнання спрямували 8,4 млн грн із обласного бюджету.

— «У наступному році ми зробимо усе можливе, щоб цей інфарктний центр мав сучасний гелікоптер, аби мати змогу швидко доставити пацієнта. Адже у таких випадках головну роль відіграє саме час», – зазначив Ігор Гундич.

Він також повідомив, що другий ангіограф, який так необхідний центру, спробують придбати у співфінансуванні з обласного та місцевих бюджетів.

Вже з 1 листопада репер фузійний центр прийматиме своїх перших пацієнтів.

Довідково:

У Житомирській області щороку реєструється близько 1000 випадків гострого коронарного синдрому з розвитком інфаркту міокарда, 75-80% з яких – це катастрофічні інфаркти, які потребують термінової реперфузії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Компенсація ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ