На Рівненщині триває системна робота з протидії незаконній вирубці лісів

На Рівненщині триває системна робота з протидії незаконній вирубці лісів

29.10.17 10:02 0 638
У четвер, 26 жовтня, у прокуратурі Рівненської області відбулося засідання міжвідомчої робочої групи, на якій проаналізовано стан виконання заходів щодо виявлення, розкриття фактів незаконної порубки та експорту лісу, а також узгоджено подальші заходи щодо активізації боротьби із лісопорушеннями на території краю.

Участь у заході взяли представники усіх силових відомств та органів державного контролю Рівненщини, працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур.

На даний час у провадженні територіальних органів поліції перебуває 215 кримінальних проваджень за фактами крадіжок та порубок лісу. У цих кримінальних провадженнях накладено арешт на майно: транспортні засоби, майже 1 тис кубометрів деревини. Підозрюваними у злочинах є 35 осіб, згідно з наявними матеріалами досудового розслідування причетні до лісокрадства 3 посадовці лісгоспів. До суду скеровано вже 25 обвинувальних актів.

Ці дані були озвучені за підсумками роботи спільної міжвідомчої робочої групи, до складу якої увійшли працівники прокуратури, поліції, управління СБУ, митних органів, спеціалістів обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції, Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.

Однак, як зауважив головуючий на нараді заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан, такі результати роботи правоохоронних та контролюючих органів є недостатні. Робота останніх зведена до виявлення малозначних фактів порушень, також відсутні напрацювання в частині викриття кримінальних порушень у сфері службової діяльності та експорту лісопродукції. Незважаючи на постійні претензії з боку прокуратури, діяльність служби лісової охорони продовжує зводитись лише до констатування фактів вирубки дерев та рахування пеньків. А такий стан справ зумовлює складність у встановленні винуватців нищення зелених насаджень, скерування стосовно них обвинувальних актів до суду, відшкодування завданих збитків довкіллю та державі, що, у свою чергу, викликає обґрунтоване обурення у суспільства.

Також Мирослав Пацкан вказав й керівникам місцевих прокуратур на недопрацювання при здійсненні координаційної діяльності у боротьбі з лісовими порушеннями, особливо у сфері службової діяльності, а також вчинених організованими групами.

Усі учасники міжвідомчої робочої групи висловили пропозиції до плану дій та визначили конкретні шляхи подальшої роботи, необхідні для ефективного захисту лісових ресурсів на території області.

Робота з питань протидії незаконній вирубці лісів на Рівненщині триває.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Цього року у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ