Житомирщина: учасники АТО області можуть безкоштовно пройти лікування та реабілітацію у Бердичівському госпіталі.

Житомирщина: учасники АТО області можуть безкоштовно пройти лікування та реабілітацію у Бердичівському госпіталі.

31.10.17 11:53 0 576
Комунальна установа «Обласний госпіталь ветеранів війни» у м. Бердичів – це сучасний лікувально-діагностичний заклад, в якому учасники АТО можуть безкоштовно пройти необхідне лікування та реабілітацію.

Із тим, як працює госпіталь та в яких умовах проходять реабілітацію бійці, нещодавно ознайомився радник голови ОДА з питань соціального захисту учасників бойових дій Віталій Сахацький.

Заклад має потужність на 240 місць. Крім функціональних відділень, у госпіталі працюють допоміжні лікувально-діагностичні кабінети:

* рентгенологічний,

* ультразвукової діагностики,

* функціональної діагностики,

* ендоскопічний,

* лікувальної фізкультури,

* стоматологічний,

* офтальмологічний,

* урологічний,

* психотерапевтичний,

* практичного психолога,

* зубного протезування,

* фітотерапії,

* підводного вертикального витягування хребта,

* фізіотерапевтичне відділення,

* клінічна та біохімічна лабораторії.

Щороку в Бердичівському госпіталі стаціонарно безкоштовно оздоровлюється біля 5 тисяч ветеранів війни. Так, у 2015 році пройшли лікування 4754 ветеранів війни, в 2016 році – 4881 військових. З них – реабілітацію пройшли 1876 учасників антитерористичної операції (252 інвалідів війни та 1624 учасників бойових дій).

Також у 2016 році на базі неврологічного відділення був відкритий спеціальний центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО.

Учасники АТО, які лікуються у госпіталі, протягом останніх років проживають у покращених побутових умовах – майже всі палати оснащені телевізорами та холодильниками. Всі пацієнти забезпечуються повноцінним 5 разовим харчуванням.

У закладі функціонує перукарня для пацієнтів з індивідуальною можливістю обслуговування хворих в палатах.

Для того, щоб пролікуватись у госпіталі, потрібна довідка/посвідчення учасника бойових дій та направлення з обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського (медична карта), а також паспорт і код.

За детальною інформацією можна звернутись до Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, каб. 101. Контактні телефони: (0412) 47-50-06, (096) 454-61-85. Або ж безпосередньо до Бердичівського госпіталю за тел.: (04143) 2-02-58.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: 31 жовтня - ...
Наступна новина: Чернівці: Продовжено ...

КОМЕНТАРІ