Чернівці: Як отримати інформацію про доходи онлайн

Чернівці: Як отримати інформацію про доходи онлайн

31.10.17 08:05 0 531
Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що на офіційному веб-порталі ДФС України працює модернізований електронний сервіс «Електронний кабінет платника», до якого можна увійти за адресою https://cabinet.sfs.gov.ua або скориставшись на веб-порталі ДФС (sfs.gov.ua) банером «Електронний кабінет платника».

Отримання фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку або фізичною особою – підприємцем, яка перебуває на загальній системі оподаткування (далі – ФОП), інформації про доходи здійснюється у приватній частині особистого електронного кабінету платника (далі – ЕКП) з використанням лише електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) фізичної особи.

ФОП, яка має чинний посилений сертифікат ЕЦП фізичної особи, може сформувати «Запит на отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи/декларації про доходи та витрати осіб, які звернулись за призначенням субсидій» для отримання інформації про себе. Середня тривалість обробки такого запиту складає до однієї години.

За результатами обробки запиту до особистого ЕКП надходить «Відповідь про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків».

Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків надаються на підставі:

податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ), форма якого затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4;

податкової декларації платника єдиного податку фізичної особи – підприємця, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578;

податкової декларації про майновий стан і доходи, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15.09.2016 № 821).

Слід зазначити, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (поквартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ