Чернігів: Попудренка,16: місто готове розпочати відновлення будинку

Чернігів: Попудренка,16: місто готове розпочати відновлення будинку

31.10.17 11:02 0 677
Місто Чернігів провело всі необхідні підготовчі процедури для того, щоби почати будівельні роботи з відновлення пошкодженого будинку на Попудренка, 16. Затримка тільки за тим, що будівля юридично має статус речового доказу в кримінальній справі, тому для початку робіт потрібен дозвіл суду. Про це Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко повідомив 26 жовтня під час обговорення одного з питань на засіданні сесії міської ради.

Він публічно звернувся до Новозаводського суду м. Чернігова, який розглядає зараз цю справу, з проханням процедурно вирішити це питання:

- всі процедури в нас пройдені: є проект, є експертиза проекту і є переможець відкритих торгів, визначений відповідно до всіх процедур. Але зараз справа щодо Попудренка, 16 знаходиться на розгляді в Новозаводському районному суді, де ця будівля визнана речовим доказом у рамках кримінальної справи. Не впливаючи ніяким чином на рішення суду, я звертаюся зараз до нього з проханням якось процедурно зрушити це питання з місця, щоби ми в якісь зрозумілі терміни могли розпочати будівельні роботи, - сказав міський голова.*/blockquote

Як вже повідомлялося раніше, будівлю за адресою Попудренка, 16 планується відновити. Обслідування будинку з метою встановлення ступеню руйнування й можливості його відновлення проводив Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій, проект виконував НДП «Проектреконструкція», його експертизу - ТОВ «Сіверексперт».

Згідно з проектом на Попудренка, 16 передбачено відновлення зруйнованої частини будівлі та посилення несучих конструкцій. Окрім того, плануються будівництво скатної покрівлі, а всередині будинку – заміна внутрішніх систем каналізації, водопроводу та ряд інших робіт.

Як можна побачити на загальнодоступному веб-порталі публічних закупівель «Рrozorro», оголошення про проведення відкритих торгів на такий вид робіт, як «Капітальний ремонт будівлі по вул. Попудренко, 16 в м. Чернігові» розміщене в середині серпня, тендерні пропозиції приймалися до 29 вересня, аукціон відбувся 2 жовтня, договір з переможцем торгів укладений. Вартість робіт відповідно до договору – 14,1 млн грн, виконуватиме їх ТОВ "УТБ-ІНЖИНІРИНГ".

Говорячи про Попудренка, 16 на засіданні сесії міської ради 26 жовтня, Чернігівський міський голова зазначив, що переконати будівельні організації взятися за цей об'єкт було нелегко. Спочатку всі відомі підрядники, починаючи від «Укрсівербуду» й закінчуючи більш дрібними, відмовилися від цього непростого об'єкту.

Довідково:

На 162 зі 180 мешканців пошкодженого гуртожитку на Попудренка, 16 розселені в Чернігові по чотирьох гуртожитках навчальних закладів: 71 особа проживає в гуртожитку ЧНТУ на вул. Ціолковського, 44 особи – в гуртожитку ліцею побуту, 39 осіб – у гуртожитку залізничного ліцею і 9 осіб – у гуртожитку будівельного ліцею. Усі вони сплачують лише за комунальні послуги – сама оренда кімнат щомісячно оплачується з бюджету міста.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: В Садгорі ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ