Можливість залучення літніх людей до соціально-економічного життя обговорили на Тернопільщині

Можливість залучення літніх людей до соціально-економічного життя обговорили на Тернопільщині

01.11.17 11:36 0 577
Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський зустрівся з представниками Міжнародної Асоціації університетів «третього віку» (IAUTA) та заступником директора центру підготовки магістрів державної служби, доктором наук державного управління Тернопільського національного економічного університету Віталієм Толуб'яком щодо обговорення питань співпраці.

Участь у зустрічі також взяли заступник директора департаменту – начальник управління моніторингу та організаційної роботи Володимир Росоловський та заступник начальника управління – начальник відділу координації та контролю діяльності суб'єктів, які надають соціальні послуги Оксаною Смолій.

Діяльність Асоціації спрямована на розробку та популяризацію концепцій та навчальних програм для центрів освіти «третього віку» з метою освіти літніх людей та залучення їх у соціально-економічному житті суспільства; створення доброзичливого соціально-економічного середовища для людей літнього віку в міській та сільській місцевостях; сприяння їх активному довголіттю.

Під час зустрічі сторони приділили увагу перспективам співпраці щодо розвитку вже існуючих у територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг) освітніх можливостей у літніх людей. Водночас, вони наголосили на важливості сприяння розвитку ринку праці для людей «третього віку», проведення навчання та підвищення кваліфікації людей передпенсійного та пенсійного віку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині СБУ ...
Наступна новина: Чернівці: У працівників ...

КОМЕНТАРІ