«Асоціація Україна-ЄС»: Що далі?»

«Асоціація Україна-ЄС»: Що далі?»

01.11.17 10:14 0 527
Як вплинув на життя українців безвізовий режим, особливості виконання угоди з ЄС, а також що чекає нас у європейській спільноті, обговорили під час круглого столу «Асоціація Україна-ЄС: Що далі?». Захід, організований Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні та інститутом Євро-Атлантичного співробітництва за підтримки Тернопільської облдержадміністрації, відбувся 31 жовтня.

«Безвізовий режим діє і ним вже успішно встигли скористатися понад 300 тисяч українців. При в'їзді у країни ЄС лише не значна кількість громадян нашої держави отримали відмову», — зазначила аналітик громадської організації «Європа без бар'єрів» Катерина Кульчицька.

З 1 вересня 2017 року вступила в дію угода про Асоціацію ЄС, ратифікована практично всіма інституціями європейської спільноти. За словами голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни, для Тернопільщини це, насамперед, створення належних передумов для залучення інвестицій та успішного розвитку бізнесу.

«Рух України у напрямку європейської спільноти для нас був, є і буде принципово важливим. І з точки зору прагнень до високих соціальних стандартів і стосовно політичної самовизначеності українців, — підкреслив очільник області. — Європейські цінності завжди були визначальними для українського народу. Саме їх відстоювали на Помаранчевому майдані, через них розпочалася Революція Гідності, а на Сході нашої держави у протистоянні з Російською Федерацією віддали життя сотні українців».

Угода з ЄС — це покроковий алгоритм адаптації до європейських стандартів, переконаний науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко.

«Для України очікується зростання обсягів торгівлі з ЄС на 30%, а також можливості та потужності виробляти більше», — зазначив політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач. — Виконання умов угоди з ЄС — це інструмент внутрішнього реформування країни у найближчому майбутньому. Країна змінюватиметься внутрішньо, покращуватимуться стандарти продукції, вдосконалюватимуться технічні регламенти, що відповідатимуть зразкам ЄС. За прогнозами аналітиків, виконання умов угоди з ЄС займе орієнтовно 10 років».

Під час заходу учасники висвітили основні моменти сценаріїв майбутніх відносин України та ЄС, приділивши увагу взаємним очікуванням та перспективам. Під час круглого столу фахівці надали низку порад та рекомендацій, що базуються на вивченні технологій включення в європейський ринок, адаптованих до українських реалій.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: З 31 жовтня по 3 ...
Наступна новина: Аграрії Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ