У Житомирі презентували стратегію розвитку та схему планування території Баранівської громади

У Житомирі презентували стратегію розвитку та схему планування території Баранівської громади

01.11.17 08:29 0 560
Баранівська громада – одна з перших об'єднаних громад в Україні, яка створила одночасно Стратегію розвитку та Схему планування території.

Презентація напрацювань громади відбулася 31 жовтня, у Житомирі.

Розробляти надважливі документи для громади допомагала ГО «Інститут громадянського суспільства» за фінансової підтримки «Вестмінстерської фундації за демократію», оскільки Баранівська ОТГ стала переможцем у конкурсі у рамках проекту «Підтримка розбудови інституційної спроможності об'єднаної територіальної громади».

— «Стратегія розвитку визначає, що ми будемо розбити, а просторовий план – де ми це будемо робити. Тому надзвичайно важливо, що ми, скоріше за все, перша громада в Україні, яка виготовляла ці два документи одночасно. Це величезна робота: збір інформації, аналітика. Вона затрудняється тим, що в Україні немає статистики у розрізі об'єднаних громад», – розповідає голова громади Анатолій Душко.

За його словами, головне у стратегії – зробити аналіз.

— «Без ключових даних не можна зрозуміти, у якому напрямку рухатися. Це не закон громади. Стратегія буде коригуватися, проводитиметься моніторинг», – зазначає голова ОТГ.

Відповідно до Стратегії розвитку, Баранівська громада орієнтована на органічне виробництво, залучення до місцевого самоврядування та розвитку громади молоді і старшокласників, створення і промоцію туристичного продукту на території громади, підвищення якості послуг, розширення інфраструктури для дозвілля, забезпечення транспортної доступності та багато іншого.

Працюючи над Стратегією розвитку, громада змінила також символіку та гімн, розробила власний брендбук.

Із останніх здобутків Баранівської громади – отримання гранту в 1 млн євро від Європейського Союзу на створення молодіжного агрокластеру.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Степан Барна оглянув ...

КОМЕНТАРІ