Рівненщина: у прокуратурі області визначали шляхи ефективності боротьби із незаконним видобутком бурштину

Рівненщина: у прокуратурі області визначали шляхи ефективності боротьби із незаконним видобутком бурштину

01.11.17 08:38 0 589
Проблема незаконного використання та видобування надр залишається однією із найгостріших у Рівненській області. Браконьєрський бурштиновий промисел завдає велику екологічну шкоду довкіллю, нерідко він супроводжується активною протидією правоохоронцям з боку місцевих жителів, у зв'язку з чим перед силовими органами постало нагальне питання – узгодити додаткові заходи з метою стабілізації стану законності на цьому напрямі.

З метою ефективної протидії порушенням у сфері надрокористування дане питання обговорено 26.10.2017 у прокуратурі області на засіданні міжвідомчої робочої групи за участі представників усіх правоохоронних відомств, органів державного контролю Рівненщини, працівників апарату прокуратури області та керівників місцевих прокуратур.

На даний час у провадженні територіальних органів поліції в Рівненській області перебуває 210 кримінальних проваджень, порушених за ст. 240 КК України за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Речовими доказами у цих провадженнях стали вилучені понад 1,2 тони «сонячного» каміння, 130 мотопомп та 52 одиниці транспортних засобів. Цьогоріч знешкоджено 2 злочинних угруповання, які займалися старательською діяльністю, в тому числі 1 з них – з корумпованими зв'язками.

Разом з тим, як відзначалось на нараді, реальний стан справ свідчить, що вжиті правоохоронними і контролюючими органами заходи щодо протидії незаконному видобуванню бурштину є вкрай недостатніми та потребують значної активізації. Зосереджено увагу на необхідності ефективної взаємодії між учасниками міжвідомчої робочої групи щодо обміну інформацією про виявленні порушення, що, у свою чергу, сприятиме своєчасному викриттю протиправної діяльності. А також зорієнтовано діяльність усіх служб на активізацію роботи з викриття організаторів незаконного видобутку та переміщення «сонячного каміння».

Своє бачення у взаємодії та вирішенні піднятих проблемних питань висловили усі учасники міжвідомчої робочої групи.

За підсумками наради визначено низку спільних узгоджених заходів задля покращання ефективності боротьби із незаконними операціями з бурштином.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Внутрішньо ...

КОМЕНТАРІ