Чернігів: Для школярів вартість проїзду в міських автобусах буде 2 гривні

Чернігів: Для школярів вартість проїзду в міських автобусах буде 2 гривні

01.11.17 09:51 0 665
31 жовтня члени виконавчого комітету Чернігівської міської ради внесли зміни до рішення щодо вартості проїзду в міському пасажирському транспорті (№ 76 від 30 березня 2015 року).

шнім рішенням вартість разового квитка на проїзд в автобусі на міських маршрутах загального користування для учнів загальноосвітніх навчальних закладів у місті Чернігові, при наявності учнівського квитка, на період з 1 вересня до 21 червня включно встановлена у 2 грн, без компенсації за такі перевезення.

Прийняте рішення набуває чинності з моменту його оприлюднення у друкованому виданні. На це дається до 10 днів.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Юрій Горбань, протягом встановленого строку - місяця з моменту оприлюднення проекту цього регуляторного акту та відповідного аналізу регуляторного впливу - до управління не надійшло жодного зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань. Він також пояснив, що оскільки економічна ситуація в країні призвела до підвищення цін на цілий ряд статей калькуляційних витрат виробничої собівартості послуг, у квітні 2017 року було підвищено граничну вартість разового квитка на проїзд в автобусі до 4,5 грн. У той же час вартість проїзду в автобусі для учнів загальноосвітніх навчальних закладів залишилась незмінною - 1 грн 75 коп.

Враховуючи збільшення долі учнів загальноосвітніх навчальних закладів у пасажиропотоках громадського транспорту міста у зв'язку з початком навчального року суттєво збільшилось і навантаження на автотранспортні підприємства, які здійснюють перевезення на міських маршрутах загального користування.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, коментуючи прийняття цього рішення, зазначив: «Для дітей вартість квитка збільшується до 45% від вартості квитка дорослої людини. Я думаю, що у зв'язку з подорожчанням складових обґрунтування достатні». Він також звернувся до перевізників з проханням, навзаєм, відповідальніше ставитися до своєї роботи, дотримуватися графіка руху та інших питань щодо перевезення громадян міста.

Крім того, міський голова дав доручення управлінню транспорту та зв'язку міської ради жорстко контролювати перевізників у питаннях дотримання графіків руху, вимог до чистоти в салоні, охайності водіїв тощо.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: Як обрати сімейного лікаря: ...

КОМЕНТАРІ