Круг сталевий: що це таке і де застосовується?

Круг сталевий: що це таке і де застосовується?

01.11.17 14:39 0 3088

Сталевим кругом прийнято називати різновид металопрокату, що представляє собою повнотіла пруток з круглим перетином. Завдяки великому асортименту виробів різного діаметру (від 5 до 270 мм), а також застосуванню різних марок сталі, круглий профіль отримав дуже широке застосування в самих різних сферах промисловості.

Найчастіше його використовують в машинобудуванні, будівництві, верстатобудуванні та ін.Великий вибір сталевого кола ви знайдете в каталозі компанії «ЮТМК». Це надійний постачальник якісного металопрокату, що працює по всій території нашої країни!

Класифікація сталевого круглого профілю

Виробництво сталевого кола регламентується ГОСТ 2590-88 і ГОСТ 19281-89. Він може відрізнятися за такими ознаками:

  • Діаметр і довжина прутка. Коло діаметром від 5 до 9 мм поставляють в бухтах, в той час як більший - в прутках довжиною від 2 до 12 м.
  • Тип і марка стали. Розрізняють профіль з вуглецевої, легованої, високолегованої, складнолегована стали. Окремо слід відзначити коло з нержавійки, стійкий до корозії і дії агресивного середовища.
  • Якість обробки поверхні. Воно буває високим (А), підвищеним (Б), звичайним (В). Якщо ж потрібно виріб з мінімальним допуском по овальності, його поверхню полірують і шліфують на спеціальному обладнанні. Таке коло називається каліброваним.
  • За способом виробництва розрізняють холоднокатаний і гарячекатаний коло.

Ознайомитися з усіма видами сталевого круглого профілю ви можете на сайті компанії «ЮТМК» - https://utmk.com.ua/krug. Тут ви знайдете вироби зі сталі наступних марок: Ст3, 20, 30ХМА, 35, 40Х, 45 і ін. Всі вони відповідають вищевказаним ГОСТ і міжнародним стандартам.

Області застосування кола сталевого

Сфери використання даного виду металопрокату дуже великі. Найчастіше його застосовують для виготовлення труб, опорних і зварних конструкцій, огороджень. Також круглий профіль нерідко використовують для армування бетону.Великим попитом сталевий круг користується в машинобудуванні, верстатобудуванні, приладобудуванні. З круглих заготовок виточують деталі, кріпильні елементи (болти, шпильки, гвинти), виготовляють пружини, ресори, залізничні кріплення і ін.

Якщо ви бажаєте замовити якісний сталевий круг будь-якого діаметру, звертайтеся в компанію «ЮТМК». Доступні ціни, великий вибір і оперативність доставки - ось основні переваги співпраці з цим постачальником. Оформити замовлення, а також задати всі запитання онлайн-консультанту можна на сайті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Яким має бути одяг для ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ