Рівненщина: прокуратурою забезпечено реальне повернення державі водосховища «Сосно»,вартість якого становить 7,3 млн грн

Рівненщина: прокуратурою забезпечено реальне повернення державі водосховища «Сосно»,вартість якого становить 7,3 млн грн

03.11.17 11:27 0 632
На виконання рішення господарського суду Рівненської області, яким підтримано позицію органів прокуратури, відповідач фактично повернув державі за актом приймання-передачі водний об'єкт вартістю 7,3 млн грн.

Йдеться про водосховище «Сосно» площею близько 230 га, що розташоване за межами населеного пункту на території Неньковицької сільської ради. Прокуратурою Рівненської області у суді доведено, що цей водний об'єкт передано в січні 2017 року в безкоштовне користування фермерському господарству на підставі незаконно прийнятого сільською радою рішення та укладеного між сторонами договору про управління майном, тоді як згідно з вимогами Водного та Земельного кодексів України такі об'єкти повинні надаватись обласною державною адміністрацією лише на умовах оренди.

Господарський суд Рівненської області визнав обґрунтованими доводи прокуратури, а відтак задоволив у повному обсязі її позовні вимоги щодо визнання незаконними та скасування рішення органу місцевого самоврядування і укладеного між сторонами договору.

Тепер же, виконуючи судове рішення, відповідач – фермерське господарство реально повернуло державі в особі Рівненської обласної державної адміністрації зазначений водний об'єкт площею 230 га вартістю 7,3 млн грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничина: прокурором ...

КОМЕНТАРІ