Вартість харчування у закладах освіти міста Чернігова збільшиться з 2 січня 2018 року

Вартість харчування у закладах освіти міста Чернігова збільшиться з 2 січня 2018 року

03.11.17 14:56 0 613
Вчора, 31 жовтня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради затвердили рішення про організацію харчування дітей у закладах освіти міста Чернігова. Прийняте рішення стосується бюджетної складової.

Як повідомила заступник начальника управління освіти міської ради Віра Казимір, задля забезпечення повноцінного харчування дітей, враховуючи інфляцію та підняття цін на продукти, з 2 січня 2018 року у закладах загальної середньої освіти, підпорядкованих управлінню освіти міськради, вартість харчування буде встановлена на такому рівні (за рахунок міського бюджету):

вартість сніданку

* для учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти міста - до 8 грн

* для учнів 5-11 класів, а також учнів 1-4 класів, батьки яких звільнені від плати за харчування - до 16 грн

вартість обіду

* для учнів, які відвідують групи продовженого дня - до 16 грн

* для учнів, батьки яких звільнені від плати за харчування – до 16 грн за рахунок коштів міського бюджету.

Харчування дітей в 5-11 класах загальноосвітніх навчальних закладів проводитиметься за рахунок 100% батьківської плати, крім категорій дітей, батьки або особи, які їх замінюють, звільнені від плати за харчування.

Для дітей, що виховуються в закладах дошкільної освіти:

* у групах раннього віку - до 20 грн на день;

* у дошкільних групах до - 21 грн на день;

* у групах з цілодобовим перебуванням - до 24 грн 75 коп. на день.

Як пояснила заступник начальника управління освіти міської ради, батьки або особи, які їх замінюють, вноситимуть плату за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах у розмірі 75% від вартості харчування на день. Розмір плати за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах для батьків, у сім'ях яких троє і більше дітей, складає 50%.

Для дітей комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр № 1» Чернігівської міської ради Чернігівської області:

* в дошкільних групах - до 21 грн,

* для вихованців з цілодобовим перебуванням - до 26 грн,

* для учнів з цілодобовим перебуванням - до 40 грн,

* для учнів - сніданок до 8 грн, обід до 16 грн.

Для дітей комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр № 2» Чернігівської міської ради Чернігівської області:

* в дошкільному підрозділі - до 21 грн на день,

* для дітей груп дошкільного підрозділу цілодобового перебування – до 27 грн,

* для дітей шкільного підрозділу – до 27 грн на день.

Для дітей, що виховуються в дошкільному навчальному закладі санаторного типу № 35 - до 22 грн 50 коп. на день, у групах цілодобового перебування – до 24 грн. 75 коп. в день.

Для учнів загальноосвітньої спеціалізованої школи І ступеня повного дня № 36:

* учні 1-4 класів - сніданок до 8 грн за рахунок міського бюджету; обід і вечеря - до 15 грн за рахунок батьків;

* для учнів 1-4 класів, батьки яких звільнені від плати за харчування - до 23 грн (сніданок, обід, вечеря) за рахунок міського бюджету.

У закладах загальної середньої і дошкільної освіти міста звільнені від плати за харчування батьки або особи, які їх замінюють, наступних категорій дітей:

- за рахунок коштів міського бюджету: дітей-сиріт; дітей – інвалідів; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей із малозабезпечених сімей; дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов'язків; дітей, батьки яких загинули під час участі в антитерористичній операції; учнів 1- 4 класів (50 %); дітей з особливими освітніми потребами; дітей, які виховуються у санаторному дошкільному навчальному закладі (групах) для дітей з малими й затухаючими формами туберкульозу (ДНЗ № 35); дітей, які виховуються у спеціальних ДНЗ (групах) для дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку.

- за рахунок коштів державного бюджету: діти, евакуйовані із зони відчуження; діти, які проживали у зоні безумовного (обов'язкового) відселення з моменту аварії до прийняття постанови про відселення; діти-інваліди, потерпілі від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність, пов'язану з Чорнобильської катастрофою.

Крім того, відповідно до прийнятого Порядку організації харчування дітей у закладах, підпорядкованих управлінню освіти міської ради, підприємство, яке здійснює організацію харчування дітей, зобов'язане надавати через шкільні їдальні учням раціональне та належної якості харчування, а також суворо дотримуватися правил прийому продовольчих товарів та сировини, вимог до кулінарної переробки харчових продуктів, а також умов, терміну зберігання та реалізації продуктів, що швидко псуються. Підприємство також повинно забезпечувати виробничі підрозділи столовим посудом, приладами, кухонним інвентарем, спецодягом, миючими засобами відповідно до діючих норм оснащення.

Обговорюючи дане рішення, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко задав додаткові запитання про якість харчування. Директор КП «Шкільне» Антоніна Радченко розповіла, що кожного дня набір продуктів відповідає необхідній калорійності і складає близько 2000 калорій. Набір страв на сніданок обов'язково включає м'ясну страву (котлета чи відбивна) з гарніром. Обід – це перша страва та хлібо-булочна випічка. Якість харчування щодня контролюється, працівники шкільних їдалень з 30 вересня одягнені у спецодяг та користуються одноразовими рукавичками.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ