Чернівці: Зекономлена енергія у 33 будівлях бюджетної сфери дозволить швидко окупити проект з енергоефективності від НЕФКО

Чернівці: Зекономлена енергія у 33 будівлях бюджетної сфери дозволить швидко окупити проект з енергоефективності від НЕФКО

03.11.17 14:17 0 517
Проект «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівці» реалізовується згідно з графіком. Оголошено тендери, а вже навесні наступного року розпочнеться фінальна стадія його реалізації: замінюватимуться вікна і двері, утеплюватимуться фасади, модернізуватимуться системи вентиляції тощо.

«За нинішніх цін на енергоносії, зекономлені кіловати дадуть змогу з легкістю окупити Проект, – каже заступник міського голови Володимир Середюк. – Зазначу, що усі виконавчі органи спрацювали у взаємодії з консультантами на «відмінно». Усі кроки до оголошення тендерних процедур зроблено чітко за графіком. На жаль, участь в тендерних закупівлях місцевих виконавців робіт не дуже цікавить, тому змушені ще і ще раз оголошувати конкурси. Хотілося б, аби роботи виконували чернівецькі підприємці, купували вітчизняні матеріали та обладнання. Натомість європейський підхід до переможця тендеру дещо відрізняється від нашого і вимоги в рази вищі. Може, тому ми і не маємо великої кількості бажаючих взяти участь в тендерних закупівлях. У зв'язку з цим, виконання робіт вже трохи відтерміновується. Однак у нас є всі передумови, щоби вже навесні наступного року розпочалися роботи.»

«Проект надзвичайно важливий для Чернівців і передбачає вирішення низки юридичних, технічних і економічних питань, – зазначив керівник групи Консультанта з підтримки проекту Сергій Фащевський. – За рік ми створили у вашому місті ефективну і працездатну групу, яка працює у сфері матеріальних закупівель, контролю за технічною документацією та фінансами. Усі етапи реалізовуються настільки чітко, тож ми зможемо модернізувати у плані енергоефективності чимало будівель».

До кожного об'єкту, задіяного в проекті, фахівці підійшли індивідуально. У кожній будівлі будуть зроблені різні роботи, які сприятимуть значній економії витрат енергії. Зокрема плануються: заміна вікон та дверей на нові енергозберігаючі, утеплення фасадів та горищ, заміна старої дерев'яної підлоги на нову,енергозберігаючу, модернізація системи вентиляції в усіх приміщеннях будівель та встановлення систем рекуперації, заміна систем опалення в будівлях або балансування систем, встановлення ІТП (Індивідуального теплового пункту, котла на біомасі в школі №27), встановлення теплових насосів, заміна електричних ламп розжарювання на LED лампи, заміна кухонного обладнання в будівлях на нове енергоефективне, заміна електричних шаф, автоматів та електропроводки, встановлення насадок на змішувачі води та нові вставки в туалетні бачки з метою зменшення споживання води.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Мінагрополітики ...
Наступна новина: Чернігів: Переселенці з ...

КОМЕНТАРІ