2 роки поспіль Житомирщина займає 1 місце в Україні з виробництва меду

2 роки поспіль Житомирщина займає 1 місце в Україні з виробництва меду

03.11.17 14:05 0 575
Вже 2 роки поспіль Житомирщина є лідером в Україні з виробництва меду. Кожна сьому тонна українського меду вироблена в нашій області.

Про це повідомляє управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА.

— «Бджільництво – це одна з перспективних галузей агропромислового комплексу Житомирщини. Завдяки комплексному підходу область вже 2 роки є лідером в Україні з виробництва меду. У розрахунку на одного жителя на Житомирщині виробляється близько 6,5 кг меду, тоді як на середньостатистичного жителя України – лише 1,4 кг», – зазначає начальник управління Руслан Кирилюк.

На початок 2017 року у Житомирській області налічувалося 195,6 тисяч бджолосімей, що є найвищим показником в Україні.

За минулий рік пасічники області зібрали більше 8 тисяч тонн меду.

За словами Руслана Кирилюка, збільшення виробництва меду пов'язане також зі збільшенням площ посівів гречки і соняшника.

— «У 2017 році в області посіяли гречки на площі 19,4 тис. га, що на 10,8 тис. га більше, ніж у 2016 році, соняшник посіяно було на 100,2 тис. га, що на 8,3 тис. га більше», – зазначив він.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Мінагрополітики ...

КОМЕНТАРІ