В Житомирській області мінсоцполітики ініціює зарахування матері до пенсійного стажу період догляду за дитиною-інвалідом

В Житомирській області мінсоцполітики ініціює зарахування матері до пенсійного стажу період догляду за дитиною-інвалідом

05.11.17 10:33 0 528
Міністерство соціальної політики України ініціює зарахування матері до страхового пенсійного стажу всього періоду догляду за дитиною-інвалідом.

Про це повідомив Міністр Андрій Рева у Житомирі під час семінару-тренінгу щодо реформування інтернатних закладів.

— «Ми ініціюємо, щоб період, протягом якого мами доглядають дітей-інвалідів з ДЦП, зараховувався їм в страховий пенсійний стаж і щоб за них держава платила єдиний соціальний внесок. Робота мами, що доглядає дитину-інваліда, має оплачуватись не у вигляді соціальної допомоги, а у вигляді заробітної плати, яку платитиме держава за виконання цієї соціальної функції. Краще віддати гроші мамі, яка вдома доглядає дитину-інваліда, а не вкладати кошти в інтернат. Це буде ефективніший варіант виховання для дитини-інваліда», – зазначив Андрій Рева.

В рамках реформування інтернатів має запрацювати принцип «гроші ходять за дитиною» – це зміна механізму фінансування послуг, які будуть надаватися, і відповідно зміна вектору виховання дитини.

— «Якщо ми запровадимо ці ініціативи – спрямуємо кошти не в інтернат, а в родину, де виховується дитина, будемо платити зарплату мамі, яка має дитину з ДЦП, ЄСВ (єдиний соціальний внесок) за те, що вона доглядає дитину вдома, то в таких батьків виникне стимул займатись дитиною вдома. А значить кількість дітей зменшиться в інтернатних закладах», – зазначив Андрій Рева.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Працівники ...
Наступна новина: На Тернопільщині відбувся ...

КОМЕНТАРІ