До кого звернутися,коли потрібна консультація юриста?

До кого звернутися,коли потрібна консультація юриста?

05.11.17 23:05 0 10271

Професія юриста завжди була затребуваною у всьому світі. Правда, «юрист» - це широке поняття, яке можна застосувати до людини з юридичною освітою і роботою, пов'язаною з правом. До юристів відносяться прокурори, адвокати, слідчі, судді і т. д.

Багато громадян не знають, до кого звертатися за допомогою і для консультації - до адвоката або слідчого. Тому давайте розглянемо, яку консультацію може наддають кожен служитель закону і розповість нам про це співробітник юридичної компанії "Юг Закон".

Адвокат

Це спеціаліст займається захистом прав людини в суді або в інших органах влади. Його робота полягає в тому, щоб максимально вивчити ситуацію свого підопічного, провести консультацію і юридично грамотно зробити так, щоб його клієнт залишився задоволеним.

Юристи захищають свою думку і намагається вплинути на думку оточуючих, приводячи обґрунтовані докази. Найчастіше адвокати наділені хорошими ораторськими здібностями і витримкою.

Адвокат може давати різні консультації в області юриспруденції, викладати, вести творчу або наукову роботу, але не може вести комерційну діяльність. Якщо юрист бажає стати адвокатом, він повинен мати стаж роботи не менше 2 років.

Також буде потрібне стажування в адвокатській справі строком від 1-го року. Після здачі відповідного іспиту на підвищення кваліфікації та отримання високої позначки, юристу присуджується статус адвоката від комісії Адвокатської Палати.

Якщо ви порушили закон, якщо вас звинувачують в тому, чого ви не робили, якщо вас чекає судовий розгляд, тоді вам потрібна консультація юриста. На консультації вашу ситуацію докладно розглянуть і запропонують найняти адвоката. Оскільки адвокат захищатиме вашу сторону, то ви повинні звертати увагу на дуже досвідчених юристів, які багато разів вигравали в судових справах.

Суддя

Людину, яка відстежує зміну законів і веде судову діяльність, називають суддею. Такі юристи мають статус недоторканності і незмінності. Суддею може стати людина з віком від 25 років, яка має стаж юридичної служби не менше 5 років. Також він повинен пройти іспит на підвищення кваліфікації. Суддям заборонено вести політичну або комерційну діяльність.

Якщо виникло юридичне питання, на яке ви хочете дізнатися правильну відповідь, тоді вам потрібна консультація не судді, а юрисконсульта. Суддя може тільки судити підсудного, спираючись на діючі закони, а консультація не входить в його обов'язки.

Під час судового розгляду суддя повинен об'єктивно і справедливо оцінити ситуацію, надані докази та самостійно розголосити вердикт обвинуваченому.

Прокурор

Цей спеціаліст бере участь у розгляді цивільних і кримінальних справ судами, звинувачує на суді підсудного, виконує нагляд за дотриманням законів, розглядає скарги громадян. Та людина, яка бажає стати прокурором, повинен пройти спеціальну підготовку.

Нотаріусом

Це особа, яка вчиняє нотаріальні дії, до яких можна віднести: перевірку вірності копій документів, їх переведення з однієї мови на іншу і т. д. Щоб стати нотаріусом, необхідно пройти відповідне стажування і успішно скласти кваліфікаційний іспит.

Слідчий

Розслідуванням економічних, політичних і кримінальних злочинів веде слідчий. В обов'язки такого юриста входить виявлення доказів, розкриття злочинів, їх причини та мотиви, а так само консультації постраждалим особам. Всю цю інформацію слідчий надає прокурору.

Юрист-міжнародник

Ця професія стосується того юриста, який відмінно знає не тільки свою рідну мову, а й інші. Міжнародників готують спеціальні вищі навчальні заклади для роботи в міжнародних компаніях, транснаціональних корпораціях, митній службі, зовнішньоторговельних організаціях і т. п. Якщо вам потрібна консультація міжнародного характеру, то можете сміливо звернутися за допомогою до йього спеціаліста.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Де краще купувати ...
Наступна новина: Особенности утеплителей из ...

КОМЕНТАРІ