Чи варто вкладати гроші в біткоіни в 2017 році?

Чи варто вкладати гроші в біткоіни в 2017 році?

07.11.17 00:14 0 1024

Якщо у вас на цифровому гаманці є біткоіни, найкращим способом їх використання буде зберігання. Не варто торгувати ними і немає причин звертати увагу на тривожні новини. Не робіть необдуманих вчинків і завжди залишайтеся спокійним скептиком. У 2017 році перша криптовалюта змусила турбуватися своїх шанувальників. Якщо першого січня курс біткоіни був в районі 960 доларів, то вже через три дні він дістався до 1180 доларів за одну монету. Через добу, ціна цифрових монет повернулася до новорічного показника. У період зростання криптовалюти багато хто готовий був співати їй хвалебні оди.

ЗМІ не розуміють ситуації

Як повідомляє pe2x.ru (на якому ви знайдете актуальні новини, політики та економіка в світі): Судячи з реакції ЗМІ, журналісти поки не уявляють причин росту і падіння курсу криптовалюти. Наприклад, на сторінках Нью-Йорк Таймс з'явилася інформація про те, що біткоіни скуповують венесуельці, побоюючись інфляції національної валюти. Проте, якщо оцінювати графіки волатильності курсу цифрових грошей і хвилювань в Венесуелі, стає зрозуміло, що ці події не пов'язані між собою. Тому краще не звертати уваги на оцінки ЗМІ і приймати рішення про інвестиції самостійно. Адже багато авторів статей просто не є експертами в області криптовалюта, а тому пишуть тільки заради виконання завдань, поставлених керівництвом.

Правильні інвестиційні стратегії

Якщо ви є професійним торговцем, не варто виходити на ринок серед дня. Комісії системи досить високі, і якщо ви перебуваєте під впливом інформації від ЗМІ, буде складно приймати логічні рішення. Тим більше, в екосистемі біткоінів працює багато маніпуляторів, готових заробити на дезінформації. Щоб цифрові гроші приносили вам дивіденди, можна використовувати дві ефективні стратегії:

  • Купуйте біткоіни і зберігайте їх у себе протягом довгого часу. Не варто спокушатися на одномоментні тренди і діяти до тих пір, поки не прийнято обдумане рішення. Краще купити великий обсяг монет і роками їх тримати. Згодом подібний метод приносить гарний прибуток, а протягом кількох років можна збільшити вартість активу відразу в кілька разів. Багато експертів очікують 2018 року, так як вважають, що до того моменту курс виросте до 9000-11000 доларів США за монету;
  • Якщо ви маєте великий досвід в трейдингу, краще віддавати перевагу ставкам на нові криптовалюти. Варто ставити на дані позиції ще на самому початку їх шляху. Але подібна стратегія, скоріше, нагадує спекуляцію, ніж тактику розумного вкладення. В даному випадку ризики високі, але найчастіше вона спрацьовує, якщо робити ставку на перспективну криптовалюти.

Чому потрібно купувати біткоіни?

Біткоін на даний момент представляється ідеальним засобом, який дозволяє зберегти гроші в безпеці. У цьому він не тільки схожий, але і кращий за дорогоцінні метали. Якщо ви проживаєте в країні, в якій є проблеми з грошима (Куба, Сирія, Венесуела або будь-яка інша, в якій нестабільна ситуація з економікою / політикою або, того гірше, йде війна). Користувачі розуміють, що в цифровому вигляді їх гроші уряд не зможе конфіскувати. Тим більше, в країнах, які страждають від економічних проблем, є прості способи, які дозволяють обміняти тутешню національну валюту на біткоіни. Таким чином, є і потреба, і можливості для її реалізації.

Біткоін-простір слід розглядати, як екосистему з масою можливостей і невеликою кількістю правил. Але при цьому користувач повинен обережно використовувати криптовалютою, щоб не втартити свої заощадження. Багато власників цифрових монет навряд чи будуть позбавлятися від своїх активів протягом багатьох років, тому що не існує будь-яких серйозних факторів, які можуть значно вплинути на розвиток біткоіни в негативному аспекті. Але щоб активи приносили прибуток, все одно потрібно постійно відслідковувати ситуацію на ринку.

Навіщо потрібен біткоіни?

Перш ніж почати займатися криптовалютою, потрібно зрозуміти, для чого потрібні біткоіни. В цінності цифрових грошей вже переконалися численні компанії, які стикалися з необхідністю переведення великих грошей з мінімальними витратами. У класичній системі переказів використовуються численні посередники, кожен з яких хоче отримати певний дохід за свою діяльність. Третя сторона автоматично має на увазі підвищення ризиків, адже не можна бути впевненим в учасниках процесу, яких навіть не знаєш в обличчя.

Застосування біткоіни в угоді дозволяє відмовитися від посередників, що знижує додаткові витрати. Поява подібної системи боляче б'є по MoneyGram та іншим аналогам, тобто по компаніям, які привчили весь фінансовий світ до класичних дорогих переказів. Тут же навіть великі транзакції будуть здійснюватися при мінімальних витратах, так як відсутня необхідність в складній логістиці та операційних витратах.

Таким чином, поступово ідея переказів в криптовалюті стала реальністю, а багато проектів, які сьогодні намагаються заснувати на блокчейні, є просто спробою повторити досягнення Сатоши Накамото. Тому краще відмовитися від інвестицій в невідомість, так як складно повторити або випередити ідеальні цифрові гроші. І якщо є варіант з інвестицією в біткоіни-стартап, краще відмовитися від нього або приділити його вивченню якийсь час.

На даний момент існує багато біткоін-ідеалістів, які вірять в те, що цифрові монети зможуть змінити світ на краще. Криптовалюта в стані значно вдосконалити глобальну економіку і стати інструментом, який дозволить підняти права людини. Але благі наміри просування біткоінів не мають нічого спільного з маркетинговими планами по заробітку на криптовалюті. Тому якщо ви щиро підтримуєте цифрові монети - зробіть благодійний внесок в Bitcoin Foundation або будь-який фонд розвитку Фінтех-проектів. Але, розвиваючи даний проект, не забувайте і про особисту вигоду.

Що робити, щоб заробити?

Можна намагатися робити прогнози розвитку біткоінів на кілька днів, але складно говорити про довгострокові плани. У той же час будь-який з власників криптовалюти розраховує на зростання курсу. Спроби точно передбачити перспективи грошей, заснованих на блокчейні, йдуть в площину спекуляцій. Вартість цифрових монет в будь-якому випадку буде рости, і це відкриває великі перспективи для інвесторів.

Чого очікувати від блокчейна?

Багато людей останнім часом поділяють успіх біткоіни і технології розподіленого реєстру. Так, почали говорити про успіх блокчейна, тоді як перспективи криптовалюти вважають туманними. Технологію біткоінів вважають успішною, так як вона дозволила забути про єдину точки відмови і централізації влади. У той же час цифрові гроші несуть в собі цінність блокчейна, тому є унікальними. Залишається тільки здогадуватися, які кошти на пропаганду технології розподіленого реєстру заробили консалтингові компанії.

На сьогоднішній день, видно, що біткоіни, як набуває популярність його вартість на момент написання статті $ 7100. Тому якщо ви почуєте критику в бік першої криптовалюти - будьте впевнені в тому, що вона звучить від спекулянтів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги покупки ...
Наступна новина: Допомога в підборі ...

КОМЕНТАРІ